Ampliació de l’aforament en l’àmbit esportiu i l’oci nocturn

A partir de divendres, 22 d’octubre, es recupera l’aforament del 100% en les instal·lacions i els esdeveniments esportius interiors i s’amplia la capacitat en bars musicals i discoteques, que passen del 70 al 80% de l’aforament. Aquestes mesures se sumen a la flexibilització de la majoria de les restriccions i limitacions d’aforament que estaven vigents a Catalunya per prevenir la covid-19 i que es van activar fa una setmana. (Informació actualitzada el 22 d’octubre de 2021)

22/10/2021 09:52 h

Ajuntament de Barcelona

Malgrat l’aixecament de la majoria de restriccions d’aforament, continua en vigor la recomanació a la ciutadania de no superar el nombre màxim de deu persones (excepte convivents) en reunions i trobades familiars i de caràcter social, tant en l’àmbit públic com en el privat.

La mascareta, a més, continua sent obligatòria en espais públics o d’ús públic tancats, quan no es pugui garantir la distància d’1,5 metres, al cotxe amb no convivents, en mitjans de transport públics o privats i en esdeveniments multitudinaris a l’aire lliure, si s’està dret o no hi ha prou distància entre els seients.

Oci nocturn

Des del 8 d’octubre els locals d’oci nocturn, els bars musicals i les discoteques poden reobrir (tant els espais exteriors com els interiors). Per poder-hi accedir, cal tenir la pauta completa de vacunació o una prova negativa de la covid-19, i s’ha d’acreditar mitjançant el passaport covid, que es pot descarregar des de La Meva Salut. A l’interior dels establiments l’aforament màxim és del 80% i la mascareta és obligatòria.

  • Horari de bars musicals: fins a les 2.30 hores entre setmana i fins a les 3.00 hores els caps de setmana i les vigílies de festius
  • Horari de discoteques: fins a les 5.00 hores entre setmana i fins a les 6.00 hores els caps de setmana i les vigílies de festius

Bars i restaurants

A partir del 15 d’octubre poden funcionar al 100% i sense limitacions d’horari (podran tancar a les 2.30 hores de diumenge a dijous i a les 3.00 hores les nits de divendres, dissabte i vigílies de festius). Ja no és necessari separar les taules amb distància de seguretat i ja no es limita a deu el nombre de comensals per taula.

Pel que fa a les terrasses de la ciutat de Barcelona, es manté l’horari anterior a la pandèmia, que ja estava en vigor: de diumenge a dijous han de tancar a la mitjanit, i els divendres, dissabtes i vigílies de festius a la una de la matinada.

Equipaments culturals

A partir del 15 d’octubre s’amplia al 100% l’aforament de teatres, cinemes, auditoris i circs. També es permet l’aforament complet en arxius, biblioteques, museus, centres cívics, sales d’exposicions i galeries d’art.

Esdeveniments esportius

A partir del 22 d’octubre s’amplia al 100% l’aforament d’esdeveniments esportius tant a l’interior com a l’exterior.

Centres comercials, botigues i comerços

A partir del 15 d’octubre s’amplia al 100% l’aforament de centres comercials, botigues i comerços, així com el dels mercats no sedentaris i les fires de mercat.

Gimnasos

A partir del 15 d’octubre s’amplia l’aforament a piscines i gimnasos, que passen del 70 al 80%.

Activitats lúdiques

A partir del 15 d’octubre s’amplia al 100% l’aforament de parcs, fires d’atraccions i activitats lúdiques, així com el d’activitats relacionades amb el joc.

Ensenyament

A partir del 15 d’octubre es recupera el 100% d’aforament a les aules universitàries, que havien començat el curs 2021-2022 amb un 70% de presencialitat.

Les escoles han quedat excloses de l’aixecament de restriccions i mantenen el protocol anterior, amb grups bombolla i mascareta obligatòria a partir de primària.

Consulteu totes les mesures aprovades el 21 d’octubre al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.