Ampliació de l’estacionament a les zones de càrrega i descàrrega per als professionals

El nou conveni signat amb el Consell de Gremis de Comerç, Serveis i Turisme permet als professionals associats ampliar el temps d’estada a les zones de càrrega i descàrrega fins a dues hores i disposar de sis permisos mensuals de sis hores d’estacionament continu, d’acord amb les franges horàries establertes.

28/05/2020 15:28 h

Ajuntament de Barcelona

L’objectiu del conveni és estimular la reactivació econòmica dels professionals vinculats als gremis després de la crisi de la covid-19 mitjançant la promoció de mesures que en facilitin l’activitat. La flexibilització de l’ús dels estacionaments de l’àrea de distribució urbana de mercaderies (àrea DUM) permet estades més llargues a les més de 9.500 places de càrrega i descàrrega:

  • Ampliació dels horaris: la durada màxima de l’estacionament passa de 30 minuts a dues hores en les franges horàries de 8.00 a 10.00 i de 14.00 a 20.00 hores.
  • Permisos mensuals: els professionals disposaran de sis permisos mensuals especials per poder estacionar de manera contínua durant un màxim de sis hores, de 8.00 a 10.00 i de 14.00 a 20.00 hores.

Targeta professional

A més, per facilitar l’estacionament dels professionals del gremi als aparcaments municipals, es mantenen els beneficis de la targeta professional:

  • Estacionament regulat en superfície: els titulars poden utilitzar la targeta en modalitat de prepagament a les places de l’àrea verda de la ciutat que no són exclusives per a residents, amb un descompte en la tarifa habitual de 2,75 euros, que passarà a ser de 2,50 euros.
  • Aparcaments de la xarxa BSM: s’aplicarà un descompte del 25% en la modalitat d’estacionament de rotació per minuts. Els titulars també disposaran de vals horaris de descompte de fins al 50%, targetes horàries de prepagament amb un 10% de descompte sobre el preu d’estacionament i un 10% de descompte en els abonaments diürns per als estacionaments de llarga durada.

Notícies relacionades