Ana María Moix ja dona nom a la Biblioteca Fort Pienc

La Biblioteca Fort Pienc - Ana María Moix ha homenatjat la figura de l’escriptora amb un recital poètic i una conversa entre l’editor Andreu Jaume i la periodista i crítica literària Anna Maria Iglesia.

11/04/2024 19:43 h

Ajuntament de Barcelona

Al febrer la ciutadania va decidir batejar la Biblioteca Fort Pienc amb el nom de la poeta i novel·lista barcelonina Ana María Moix, en un procés participatiu que incloïa tres grans noms de les lletres, la docència i la cultura amb una forta vinculació amb la ciutat.

En l’acte d’homenatge, a càrrec de Biblioteques de Barcelona i del Districte de l’Eixample, Andreu Jaume i Anna Maria Iglesia han parlat de la importància de l’autora en el panorama literari, i Rosa Sender ha presentat al públic la faceta més familiar de Moix. Laia López ha estat l’encarregada de llegir diversos poemes.

Biblioteques amb nom de dona

La poeta i novel·lista Ana María Moix, l’escriptora i periodista Rosa M. Arquimbau, l’escriptora Carmen Laforet, l’escriptora i bibliotecària Aurora Díaz Plaja, l’activista social M. Àngels Rivas i la periodista Mària Sánchez són les darreres figures femenines que donen nom a les biblioteques de la ciutat. A la ciutat ja hi ha tretze biblioteques amb nom de dona.

Etiquetes associades a la notícia