Animadores sense pompons

25/06/2015 11:20 h

Regina Navarro

Barcelona té 3 clubs on es practica l’all star cheerleading, la vessant competitiva i esportiva dels equips d’animadores.

Vídeo ‘Animadores sense pompons’

Els membres del club BCN Cheer practiquen un esport nord-americà conegut com a all star cheerleading, la vessant competitiva dels equips d’animadores. La fundadora de la primera escola a Catalunya on es practica aquest esport és Adriana Boy, una guatemalenca que va créixer al Canadà. Allà va aprendre a ser animadora, i quan va arribar a Barcelona, l’any 2011, va decidir compartir els seus coneixements. “El cheerleading va començar als Estats Units com un espectacle d’animadores per animar el públic en els esdeveniments esportius. Amb el temps s’ha creat una vessant competitiva d’aquesta disciplina, que és la que es coneix amb el nom d’all star cheerleading, explica Adriana Boy, entrenadora i fundadora de BCN Cheer.

A l’escola aprenen les tècniques necessàries per preparar coordinadament les coreografies que portaran a competició. Realitzen salts, acrobàcies i tombarelles. Entre els 45 alumnes membres de BCN Cheer, actualment només hi ha 2 nois, però ells asseguren que llueixen tant com elles.

Actualment a Barcelona hi ha 3 escoles que es dediquen a formar alumnes en all star cheerleading. A més de BCN Cheer també hi ha el club Thunder BarcelonaGolden All-Star Barcelona. La Federació Catalana de Ball Esportiu ja n’ha organitzat un parell de competicions.