Aparadors vius perquè el comerç guanyi visibilitat

S’obre una línia d’ajuts, dotada amb un milió d’euros, per incentivar el canvi de les persianes cegues exteriors per unes altres que permetin veure l’interior de les botigues quan estiguin tancades per tal de millorar-ne l'atractiu exterior i prevenir-ne l'incivisme de les pintades.

17/05/2022 10:50 h

Ajuntament de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona destina 1 milió d’euros per tal de millorar l’atractivitat exterior del comerç de la ciutat i dels carrers comercials mitjançant el canvi de les persianes que tanquen els locals. Així, els locals que canviïn les seves persianes exteriors cegues per d’altres que permetin veure l’interior de la botiga amb la persiana baixada, com són les troquelades o de malla o similars, podran acollir-se a aquesta nova convocatòria d’ajuts.

L’objectiu és millorar l’atractiu exterior del comerç de la ciutat i dels carrers comercials, i també prevenir l’incivisme de les pintades. Es preveu que es puguin subvencionar uns 500 locals.

Les subvencions s’emmarquen en el programa “Amunt persianes” i es poden sol·licitar fins al 30 de setembre mitjançant el web del projecte. Poden demanar l’ajut els establiments que hagin fet o tinguin previst fer aquest canvi de persiana durant tot l’any 2022.

Hi poden optar les persones titulars d’activitats comercials, de serveis, restauració, oci nocturn i allotjaments turístics en establiments en planta baixa o a peu de carrer, o altres persones amb l’autorització de la persona propietària.

La substitució de cada persiana se subvencionarà amb un màxim de 2.000 euros. Un mateix titular podrà sol·licitar fins a un màxim de tres subvencions per actuacions de canvi de persiana. Les despeses subvencionables són les que estan directament relacionades amb el subministrament, transport i instal·lació de les persianes.

Barcelona Activa serà l’encarregada d’atorgar les subvencions per ordre d’arribada fins a exhaurir el pressupost previst.

Aquesta línia d’ajuts se suma a la destinada per impulsar la digitalització a comerços i restauració, que té un pressupost de 750.000 euros.