Aposta pel talent per reactivar el futur de la ciutat

Es posa en marxa un pla d’acció dotat amb 5,3 milions d’euros i dedicat a la capacitació, el desenvolupament i la generació de talent a la ciutat. Es busca consolidar un nou model productiu basat en la igualtat d’oportunitats, més inclusiu, que faci prevaldre el progrés social i que estableixi un pont de col·laboració amb el món empresarial i privat. El pla s’ha presentat en el marc del Bizbarcelona i el Saló de l’Ocupació.

22/09/2020 17:41 h

Ajuntament de Barcelona

Es donarà un pes especial a les polítiques públiques que reforcin el talent femení, jove i sènior, i l’internacional, amb la col·laboració dels diferents organismes públics i privats de la ciutat.

El pla de mesures de xoc a curt i mitjà termini neix del Centre de Coordinació de la Resposta Econòmica (Cecore) i es complementarà amb un conjunt d’accions que han d’incidir en la millora de la competitivitat econòmica de la ciutat en els propers anys.

Eixos principals del pla

Més formació tecnològica. Es multiplicarà per tres la capacitat formativa de la IT Academy, l’escola de programació web gratuïta de Barcelona Activa, que capacitarà més de tres mil persones en els propers cinc anys. Així, es donarà resposta a les vacants que hi ha en el sector tecnològic, l’únic que genera ocupació de qualitat a la ciutat. En els últims dos anys, més de cent cinquanta persones que han passat per aquesta escola han trobat feina, amb una ràtio d’inserció del 76% i un salari mitjà superior al de la resta de sectors.

El Cibernàrium torna a Nou Barris. L’any 2021 el servei de divulgació i capacitació tecnològica de Barcelona Activa traslladarà la seva base d’operacions al districte de Nou Barris, on va néixer fa vint anys, per incrementar els seus espais i l’abast dels serveis. D’aquesta manera es vol posar fi a la bretxa digital i aprofitar les oportunitats derivades de la transformació digital. Anualment, el Cibernàrium, en col·laboració amb el sector privat, forma en competències digitals més de quinze mil persones.

Reciclatge digital. Un altre element clau serà la flexibilitat i l’adaptació a les condicions canviants del mercat laboral mitjançant el reciclatge al món digital de professionals que provinguin d’altres sectors.

 

Més informació

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades