Aposta per una economia més social i al servei de les persones

14/11/2016 16:40 h

Ajuntament de Barcelona

El Govern municipal ha presentat el Pla d’impuls de l’economia social i solidària a Barcelona 2016-2019 a les entitats del sector, amb les quals ha treballat braç a braç per elaborar-lo. El nou pla aposta per un model socioeconòmic innovador i transformador que es basa en el reforç de projectes ja existents i a afavorir-ne de nous, amb mesures com la millora del finançament o l’obertura d’un centre municipal de referència. Combatre les desigualtats socials i territorials i posar l’economia al servei de les persones en són alguns dels objectius.

Descarregueu-vos aquí el Pla d’impuls a l’economia social i solidària a Barcelona 2016-2019.

L’economia social i solidària és ja una realitat a la nostra ciutat. Així ho demostra el fet que hi hagi més de 4.700 iniciatives que treballen amb aquests criteris, que impliquen 2.400 entitats del tercer sector, 1.197 societats laborals, 861 cooperatives i 260 iniciatives d’economies comunitàries que donen feina a unes 53.000 persones.

A més, hi ha projectes emblemàtics que es mouen en aquests paràmetres i que es volen dinamitzar encara més com ara Coòpolis, a Can Batlló (la Bordeta); el hub de la bicicleta, a Can Picó (el Poblenou); Can Calopa, o l’Eix de Pere IV.

El primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello, ha destacat que aquest sector ha resistit millor a la crisi i també ha apostat per una economia que sigui responsable socialment i ambientalment.

El Pla d’impuls de l’economia social i solidària inclou 124 mesures agrupades en 6 àmbits, que són: acompanyament i formació, finançament, intercooperació, comunicació i relat, equipaments i recursos i territorialització i acció comunitària.

Notícies relacionades