Els VMP a Ciutat Vella d’ús comercial, limitats a dues rutes durant l’estiu

L’Ajuntament ha aprovat inicialment el decret que restringeix la circulació de vehicles de mobilitat personal (VMP) d’ús comercial durant els mesos d’estiu a Ciutat Vella. La normativa en limita els desplaçaments a dues rutes determinades per alleugerir l’espai públic de l’interior del districte.

23/05/2019 13:05 h

Ajuntament de Barcelona

La restricció s’aplica sobre tres tipus de vehicles:

  • Tipus A: Vehicles de mobilitat personal de dimensions petites, com patinets elèctrics petits, rodes elèctriques i plataformes elèctriques.
  • Tipus B: Vehicles de mobilitat personal de dimensions grans, com patinets elèctrics grans i segways.
  • Tipus C1: Cicles de més de dues rodes amb ús comercial.

Aquests vehicles no poden circular per l’interior del districte, i només poden desplaçar-se per les dues rutes determinades en l’Ordenança de circulació de vianants i vehicles per al districte de Ciutat Vella.

  • Eix nord-sud: Plaça del Portal de la Pau – passeig de Colom – passeig d’Isabel II – avinguda del Marquès de l’Argentera – passeig de Circumval·lació.
  • Eix est-oest: Passeig de Picasso – passeig de Lluís Companys – passeig de Pujades – avinguda Meridiana.

L’objectiu d’aquesta mesura, que s’aplica des del 2016, és establir un equilibri entre els usos de l’espai públic i la vida veïnal.

L’ordenança preveu multes de fins a 100 euros per a les infraccions de caràcter lleu, de fins a 200 euros per a les de caràcter greu i de 500 euros en casos molt greus. Els vehicles d’ús personal no es veuran afectats pel decret de restricció i hauran de respectar el que estipula l’ordenança.

Etiquetes associades a la notícia