Activitats familiars d'hivern al Centre de Natura de Can Soler

Amb el nou any, tornen les activitats didàctiques del Centre de Natura de Can Soler. De gener a març, aquesta antiga masia de Sant Genís ofereix tallers gratuïts per a tots els públics.

13/01/2022 10:58 h

Districte Horta-Guinardó

En total, s’hi faran sis activitats, a les que cal inscriure-s’hi prèviament mitjançant el telèfon 664 117 871 (dimarts i dijous de 10 a 14 h) o el correu electrònic centrenaturacansoler@bcn.cat.

Totes les activitats són gratuïtes i comencen a les 11 h, excepte les que indiquen un altre horari.

Diumenge 16 de gener
Ocells hivernants
L’hivern és un bon moment per observar els ocells que s’apropen a les menjadores que tenim instal·lades a Can Soler. En aquest taller aprendrem a reconèixer les espècies principals que s’apropen als entorns de la masia i ens iniciarem en l’ús dels prismàtics.

Diumenge 30 de gener
Uns veïns ben vius
Què és la Biodiversitat? A la ciutat n’hi ha, més enllà de coloms i cotorres? Amb aquest taller, i continuant amb el seguiment realitzat en la sessió anterior obrim les portes cap a la biodiversitat que acull el barri de Sant Genís, una riquesa molt més important del que sembla… Descobriu tot allò que s’hi amaga!
A càrrec de Josep Melero.
Activitat vinculada al Dia Mundial de l’Educació Ambiental, 26 de gener.
Forma part del Programa Com Funciona Barcelona.
Coorganitzada amb la Xarxa d’Equipaments Ambientals de Barcelona.

Diumenge 13 de febrer
Seguiment i manteniment de caixes niu
Jornada de manteniment i seguiment de les caixes nius penjades al gener de 2019. Observarem si han estat ocupades, farem el manteniment i penjarem alguna de nova.

Diumenge 27 de febrer
Seguint el ritme de l’hort: la patata, llegat dels inques
Jornada de treball a l’hort. Falta poc per a que arribi la primavera i comença l’època de sembrar i plantar solanàcies. L’enigmàtica papa serà la protagonista del dia. Mites i realitat d’aquest aliment bàsic per a la supervivència de molts pobles
A càrrec d’Eduard Díaz, d’Associació Gaia.

Diumenge 13 de març
Seguiment d’espècies invasores
Itinerari guiat pels entorns de Can Soler amb l’objectiu de GEO localitzar i caracteritzar els focus d’aquelles espècies exòtiques que presenten un comportament invasiu pels ecosistemes mediterranis.
Coorganitzada amb el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola.

Diumenge 27 de març
Benvinguda primavera
Can Soler dona la benvinguda a la primavera amb una jornada festiva on el protagonisme el pren la prevenció dels residus. Celebrem el Renéixer de la natura amb activitats per totes les edats on aprendrem a Reduir, Reutilitzar, Reciclar i Recuperar. Inclou un vermut amb productes locals i ecològics.