Propostes de l'oposició en el Ple ordinari del 26 de gener de 2018

El primer Plenari municipal de l'any ha donat llum verda a una proposta que reclama un acord de ciutat per cobrir la ronda de Dalt i a una altra que insta el Govern municipal a elaborar un informe sobre els litigis que afecten l'Ajuntament en matèries relacionades amb llicències d'activitats, d'obres o de concessions per a prestació de serveis. També han tirat endavant propostes sobre altres temes, com el Tramvia Blau, el trànsit de vehicles, el cost de l'operació Copèrnic i el nou Parlament de Catalunya.

29/01/2018 12:50 h

Redacció

El grup municipal de Ciutadans ha demanat un pla d’actuació per millorar la mobilitat i reduir els embussos de trànsit. La proposta s’ha aprovat amb els vots favorables del GM Demòcrata, Cs, el PSC i el PP. BComú, ERC i la CUP hi han votat en contra, mentre que el regidor no adscrit s’ha abstingut de votar.

El grup municipal d’ERC ha presentat al Plenari una proposició sobre el Tramvia Blau, que diumenge, 28 de gener, va aturar-se perquè se’n pugui millorar la infraestructura. La proposta ha estat aprovada amb el suport del GM Demòcrata, Cs, ERC, el PSC, el PP, la CUP i el regidor no adscrit i el vot contrari de BComú.

El PSC ha presentat una proposta en què instava a assolir, en el termini de tres mesos, un acord de ciutat entre tots els grups polítics i les entitats veïnals per cobrir la ronda de Dalt. La proposició ha estat aprovada amb el suport de tots els grups municipals.

El PP ha proposat al Plenari que s’elabori un informe sobre litigis iniciats o reclamacions prèvies que afectin l’Ajuntament de Barcelona, derivats d’expedients de llicències d’activitat econòmica, d’obres o de concessions per a la prestació de serveis. La proposició s’ha aprovat per unanimitat.

El GM Demòcrata ha portat al Plenari una proposició amb contingut de declaració institucional sobre el cost de l’anomenada operació Copèrnic, portada a terme en el marc de la consulta de l’1 d’octubre de 2017. Hi han votat a favor BComú, el GM Demòcrata, ERC, la CUP i el regidor no adscrit, mentre que Cs, el PSC i el PP s’hi han oposat.

El grup municipal de la CUP ha presentat una proposta per demanar al nou Parlament de Catalunya que defensi la vigència de les lleis suspeses o anul·lades pel Tribunal Constitucional. El text ha estat aprovat amb el vot favorable del GM Demòcrata, ERC, la CUP i el regidor no adscrit, el vot contrari de Cs, el PSC i el PP i l’abstenció de BComú.