Reconeixement i reforç del cos de bombers

Coincidint amb la celebració de la festa del seu patró, sant Joan de Déu, s'ha celebrat el tradicional lliurament de Genoveves —reproducció d'un tipus de vehicle que feien servir els bombers als anys vint— al personal jubilat durant el darrer any i de medalles de bronze al personal que ha complert 25 anys de servei. El cos es reforçarà, a més, amb una nova oferta pública i vehicles nous.

07/03/2018 18:01 h

Redacció

En l’acte protocol·lari l’alcaldessa, Ada Colau, ha agraït als bombers la vocació de servei, el compromís amb la ciutadania i el fet de ser sempre allà on se’ls necessita. A més, ha fet una crida perquè hi hagi més presència de dones al cos i, especialment, als nivells de comandament.

També s’ha reconegut la col·laboració de dos membres de cossos externs en el planejament d’emergències i de protecció civil per a incidents amb moltes víctimes: el doctor Ervigio Corral, cap del Departament de Capacitació i Qualitat Assistencial del SAMUR – Protecció Civil, de l’Ajuntament de Madrid, i el tinent coronel Lionel Lamarque, cap del gabinet general de la Brigade des Sapeurs-Pompiers de París.

Durant l’any 2017 el cos de bombers va fer 18.474 intervencions, un 9,22% més que l’any anterior. D’aquestes intervencions, 5.890 van ser operacions de salvament, a les quals es va respondre en menys de 5 minuts des de l’avís.

Més recursos, més seguretat

Enguany es convocaran 79 noves places de bomber i bombera i s’obrirà un procés de promoció interna per a 94 càrrecs, el més important dels darrers anys.

A més, recentment s’han adquirit divuit vehicles, que s’incorporaran a la flota del cos, i vuit més, que s’hi incorporaran més endavant. En total, representen una inversió de més de 5 milions d’euros.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia