Punt Brexit d’atenció i informació a la ciutadania i les empreses

El Punt Brexit és un punt d’atenció fix i presencial que es troba a l’Oficina d’Atenció a les Empreses, a l’edifici MediaTIC, al 22@, i que s’adreça a la ciutadania, empreses i persones autònomes per resoldre dubtes sobre les possibles oportunitats i conseqüències de la sortida del Regne Unit de la Unió Europea. El punt funciona de dilluns a divendres, amb cita prèvia.

14/11/2019 17:42 h

Ariadna Alcañiz Montesinos

El punt d’informació funciona de dilluns a divendres, amb cita prèvia, de 8.30 a 18.00 hores de dilluns a dijous i de 8.30 a 14.30 hores els divendres. Els objectius d’aquest servei són els següents:

  • Donar suport a la ciutadania i retenir el talent internacional: Resoldre dubtes i reduir la inquietud dels ciutadans i ciutadanes d’origen britànic que viuen a Barcelona.
  • Fidelitzar i retenir inversions i projectes: Proporcionar informació a empreses de capital britànic que treballen al nostre territori i a d’altres persones o organitzacions que es poden veure afectades per l’impacte del Brexit.
  • Captar inversions i atraure talent internacional: Donar suport a empreses que vulguin establir-se a la ciutat com a conseqüència de la sortida del Regne Unit de la Unió Europea.

El servei funciona en coordinació amb l’Ambaixada del Regne Unit a Espanya mitjançant el Consolat General Britànic a Barcelona, i amb el Ministeri de l’Interior a través de la Subdelegació del Govern a Barcelona.

Una iniciativa pionera per atendre la comunitat britànica

Amb aquesta iniciativa, pionera a tot l’Estat, s’atén la comunitat britànica resident a Barcelona i les empreses de Barcelona i els professionals que tenen interessos al Regne Unit. Segons el padró municipal del gener del 2019, s’estima que a Barcelona viuen més de 8.500 persones del Regne Unit i que hi ha prop de 660 empreses de capital britànic establertes a Catalunya (el 8% del total d’empreses estrangeres a Catalunya), segons el directori d’empreses estrangeres a Catalunya d’Acció.

Atenció també via web i sessions informatives específiques

A més del Punt d’Informació Brexit, l’Ajuntament ha posat en servei un apartat específic al web Barcelona International Welcome, el portal de benvinguda a les persones estrangeres que facilita informació pràctica per a l’aterratge personal a la ciutat.

El consistori també ofereix informació mitjançant sessions informatives i a través del butlletí i de les xarxes socials adreçades a la comunitat internacional empresarial de la ciutat. A més, en el darrer Barcelona International Community Day, la trobada anual dels membres de la comunitat internacional a Barcelona, el cònsol del Regne Unit a Barcelona va oferir una sessió informativa sobre el Brexit.

Una acció sostinguda de promoció de la ciutat i captació de talent també al Regne Unit

La posada en marxa d’aquest Punt d’Informació Brexit s’emmarca en la bateria d’accions previstes en el Pla Brexit, que l’Ajuntament de Barcelona va endegar en conèixer-se la sortida imminent del Regne Unit de la Unió Europea.

Bona part de les accions d’aquest pla s’ha articulat des de Barcelona Activa i dels serveis de promoció de ciutat; la resta d’accions han tingut lloc al Regne Unit per tal de promocionar la ciutat i atraure talent i activitat econòmica.

Entre les accions a l’exterior es troba la participació de l’Ajuntament de Barcelona en fires i congressos com Going Global o la London Design Week i el congrés sectorial European Shared Services Week o el City Nation Place.

També s’han fet accions per integrar la comunitat econòmica empresarial britànica resident a Barcelona i afavorir l’aterratge i la implantació de negocis provinents del Regne Unit, com per exemple el servei Barcelona Business Landing de Barcelona Activa. El portafolis de serveis inclou assessorament legal, selecció de personal, recerca d’espais i proveïdors i introducció a l’ecosistema empresarial. En el període esmentat s’ha treballat per afavorir la instal·lació a la ciutat de més de cinquanta empreses britàniques.

Etiquetes associades a la notícia