El projecte CO-HAB-Raval rep 80.000 euros per millorar l’habitabilitat de cinc finques del Raval

La proposta, una de les sis guanyadores de la primera convocatòria d’ajuts a la innovació “La ciutat proactiva”, té per objectiu millorar les condicions de vida dels residents del Raval i consisteix en el codisseny i la cofabricació, amb la implicació i la participació activa del veïnat, d’un catàleg de microprojectes que actuïn en l’habitabilitat de les finques, la ventilació i la il·luminació d’espais interiors, l’accessibilitat dels espais comuns, l’eficiència energètica o el foment d’hàbits saludables.

10/12/2021 14:25 h

Ajuntament de Barcelona

Les intervencions tenen lloc en cinc finques ubicades als carrers de les Carretes i de Sant Ramon, la rambla del Raval i els carrers de Sant Pacià i del Peu de la Creu, que es caracteritzen, com moltes finques del barri, per l’alta densitat i l’antiguitat dels edificis.

Els projectes en què es treballa consisteixen en la cofabricació de cobertes comunes per dotar d’ús comunitari els terrats de dues finques, una escala accessible més segura i agradable, la instal·lació d’una claraboia i l’obertura de finestres a l’escala per millorar la qualitat de l’aire interior i el confort i la ventilació al vestíbul. També s’actua a l’escala d’un altre dels blocs de pisos, i s’està fent un prototip per millorar la il·luminació als espais comuns interiors d’una altra finca.

Els microprojectes són solucions prototipables de baix cost, desmuntables i reciclables, que poden fer-se a través de la cofabricació mitjançant tècniques senzilles i processos d’autoconstrucció assistida. Alhora, tot plegat permet l’empoderament del veïnat en la gestió, transformació i millora del seu espai habitable i comunitari.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia