Els lleons del Zoo de Barcelona estrenen casa

Ubicada a la zona del bioma Sabana-Sahel amb les girafes, els elefants i altres espècies, té una extensió de 2.000 metres quadrats, incloent-hi 400 metres quadrats de dormitoris. L’objectiu d’aquest nou espai és la millora del benestar de les espècies que hi habiten. A més, es tracta d’un important recurs pedagògic per explicar les característiques dels animals que hi viuen i d’aquest ecosistema, que depèn extremament d’un període breu de pluges i que, per tant, és molt sensible als efectes del canvi climàtic.

04/08/2020 16:07 h

Ajuntament de Barcelona

L’espai el formen dunes i roques d’aspecte similar a les zones muntanyoses sahelianes, amb un espai d’aigua que recrea una guelta, una zona d’aigua permanent o temporal que permet la vida aquàtica en zones seques, i un petit salt d’aigua que funcionarà durant el període de pluges del Sahel i que omplirà la guelta.

L’adaptació a aquest nou espai ha anat bé per a la Run-Run, la Nima i la Zala, de 16 anys, i el Kiumbe, de 4. Els lleons n’han descobert de manera progressiva les diferents parts a partir d’una zona segura que es va establir al principi i des d’on els han anat incorporant.

En funció de l’època de l’any poden escollir la seva posició a la instal·lació, i se’ls pot observar sense molestar-los des de quatre miradors. Els visitants podran veure’ls a través d’un vidre, i podran comprovar-ne així la mida i els detalls anatòmics de ben a prop.

El Sahel del Zoo

El Zoo de Barcelona està compromès de manera activa amb la conservació de la biodiversitat de la Sabana del Sahel i la divulgació i sensibilització dels seus valors. El nou model de zoo se centra en la fauna propera, però sense deixar de banda la participació en projectes sobre fauna llunyana als hàbitats naturals on el seu equip de professionals pugui aportar beneficis directes a la conservació de la biodiversitat.

Per això ha inclòs aquest espai en el seu pla estratègic i ja treballa les últimes fases d’un gran complex dedicat a l’ecosistema sahelià: la tercera i última fase de la instal·lació de les elefantes i un nou centre d’interpretació del Sahel.

El disseny de totes les instal·lacions es basa en les necessitats dels animals, i una de les característiques comunes és que els dona accés lliure a les instal·lacions interiors i exteriors (amb excepció dels períodes de fred o de les estones dedicades a la neteja o altres aspectes tècnics).