La contractació municipal, lliure de paper

Tots els contractes municipals deixaran de tramitar-se en paper a partir del mes de febrer. El nou Portal de Contractació Electrònica serà l’única via de tramitació per presentar ofertes de contractació de l’Ajuntament, l’Institut Municipal d’Informàtica i Barcelona d’Infraestructures Municipals (BIMSA).

02/02/2020 10:55 h

Ajuntament de Barcelona

L’any 2018, el consistori i els ens adscrits van subscriure en total més de 50.000 contractes, que ara s’inclouran al Portal de Contractació Electrònica.

Aquesta nova eina, a més de contribuir a la sostenibilitat en la gestió municipal, millora la transparència, l’eficiència i l’agilitat. Estarà oberta els 365 dies de l’any, les 24 hores, i garantirà la publicitat durant tot el procediment. Un dels objectius és facilitar la participació de les pimes locals en licitacions de poca quantia.

La resta d’organismes autònoms s’aniran afegint al Portal de Contractació Electrònica al llarg de l’any, i les últimes cinc societats mercantils ho faran l’1 de juny de 2021.

Plataforma conjunta amb altres administracions locals

El portal és possible gràcies a una plataforma tecnològica que es va adquirir conjuntament amb els consistoris de Gavà, Girona, Granollers, Mataró, Premià de Mar i Terrassa per tal de reduir costos.

Etiquetes associades a la notícia