Neix la Plataforma d’Innovació Urbana de Barcelona

S’ha presentat la Plataforma d’Innovació Urbana de Barcelona, integrada per un centenar de persones que formen part dels òrgans de govern de la Fundació BIT Habitat i que inclouen ciutadania, empresa, recerca, acadèmia i Administració pública. Des de diferents àrees de coneixement, defineixen i impulsen la innovació com a camí per abordar col·lectivament els reptes complexos de la ciutat i l’entorn metropolità.

22/06/2021 13:15 h

Ajuntament de Barcelona

L’objectiu de la plataforma és estructurar, coordinar, incrementar i avaluar l’impacte dels processos d’innovació urbana i promoure un canvi en la cultura innovadora de l’Administració.

El Compromís per l’impuls de la innovació a Barcelona és fruit d’un procés de cocreació entre les persones integrants de la plataforma, que plasma la visió compartida sobre què entenen per innovació, al servei de què i de qui ha d’estar i els compromisos als quals arriben per impulsar-la a la ciutat de Barcelona.

S’acorda impulsar els processos i projectes que, mitjançant la innovació:

  • Vetllen per la inclusió social i la generació d’oportunitats sense deixar ningú enrere.
  • Aposten per un humanisme digital en el qual la tecnologia està al servei de les persones.
  • Promouen les oportunitats educatives i formatives, la retenció i atracció de talent i l’impuls d’un teixit econòmic plural, divers i sostenible.
  • Contribueixen a la lluita contra l’emergència climàtica i al foment de la resiliència urbana.
  • Garanteixen el dret a la ciutat.

Els i les membres de la plataforma es comprometen a col·laborar-hi de manera productiva i honesta, a incorporar-hi noves visions i perspectives des d’un enfocament interseccional i a repensar de manera periòdica les estructures, prioritats i processos per poder reaccionar a les necessitats, demandes i aspiracions de les persones que viuen i treballen a Barcelona i l’entorn metropolità.

Amb l’objectiu de dissenyar i implementar les actuacions que de manera coordinada i transversal abordin les desigualtats en l’àmbit digital, s’ha creat la comissió de treball per a la inclusió digital en l’accés i l’ús d’internet.

Etiquetes associades a la notícia