Norma, el web amb informació jurídica de Barcelona

Es posa en marxa Norma, el Portal Jurídic de Barcelona, una iniciativa per facilitar l’accés a la normativa municipal i la documentació jurídica rellevant als veïns i les veïnes de la ciutat.

12/07/2020 10:22 h

Ajuntament de Barcelona

El portal Norma té l’objectiu de facilitar que la ciutadania conegui les normes municipals vigents. D’entrada, conté més de 1.800 documents, que s’aniran ampliant amb el temps. Actualment hi ha 530 normes, 1.099 documents de jurisprudència i 185 dictàmens.

El web s’organitza en tres grans blocs de documentació:

  • Cerca de normativa i instruccions.
  • Accés a les sentències dictades pels jutjats i tribunals sobre processos en què l’Ajuntament ha estat part.
  • Accés als informes no vinculants emesos pel Consell Tributari.

A través del sistema de cerca simple i avançada es pot accedir a documents normatius i jurídics com ordenances, decrets, reglaments, instruccions, preus públics, plans especials, normes fonamentals o circulars. El web també permet accedir a documentació per àrees temàtiques, i disposa d’eines de suport com un glossari de termes administratius i jurídics, un apartat de preguntes freqüents i consells per optimitzar les cerques. També es pot contactar amb el Servei de Documentació i Accés al Coneixement (SEDAC), que gestiona els arxius que es poden trobar al portal.

Etiquetes associades a la notícia