Precintada de manera cautelar la botiga d’animals Bitxets

La Guàrdia Urbana i el Departament de Protecció d’Animals es van personar ahir, dimarts 16 de març, a la botiga Bitxets, al carrer de Los Castillejos, al districte de l’Eixample, per notificar l’ordre de cessament de l’activitat després d’haver-hi trobat gossos malalts i en situació d’irregularitat documental. Aquesta actuació és fruit de l’expedient iniciat al desembre, quan es van localitzar en una inspecció en aquesta mateixa botiga 33 cadells de gos malalts.

17/03/2021 17:29 h

Ajuntament de Barcelona

Aquest dimarts es va fer una altra inspecció a la botiga d’animals Bitxets i es va comprovar que novament hi havia animals malalts i en situació de documentació irregular. El Departament de Protecció d’Animals ha intervingut els quatre cadells que es trobaven a la venda, després de verificar-ne les condicions de salut i la documentació.

En concret, dos gossos van donar positiu en el test de Giardia, i un d’ells compartia el compartiment amb un altre cadell. A més, dos dels gossos no constaven registrats al llibre de registre d’entrada i hi havia errors en les dates de vacunació de dues cartilles.

Instal·lacions no aptes i incompliments documentals

En la inspecció es van detectar també altres irregularitats com l’estat en què es trobaven les instal·lacions, que no complien els mínims requerits per a l’estada dels animals ni a la zona de venda ni a la zona de quarantena. També es van detectar irregularitats al llibre de registre d’entrades i sortides, i greus irregularitats en el control veterinari dels animals. Tampoc no estava documentat el tractament, l’ingrés hospitalari ni la causa de la mort d’un cadell i hi mancaven les factures de compra dels animals i els albarans de sortida d’animals cap a altres nuclis zoològics.

El precinte de la botiga Bitxets se suma al de la botiga Ladridos, al districte de Nou Barris, a principis de març, pels mateixos motius. Des del 2013 s’han tancat deu botigues per incompliments de l’Ordenança de protecció, tinença i venda d’animals i s’han intervingut més de nou-cents cadells.

Notícies relacionades