Reintroduïts a Mallorca 57 ferrerets, espècie en perill d’extinció, criats al Zoo de Barcelona

El ferreret és un petit gripau que viu només a les torrenteres de muntanya de la serra de Tramuntana, al nord de l'illa de Mallorca. Els 57 exemplars han estat criats a les instal·lacions del Zoo de Barcelona, gràcies a un programa de protecció iniciat fa anys per protegir aquesta espècie en perill d’extinció.

28/07/2021 15:44 h

Ajuntament de Barcelona

De manera prèvia a l’alliberament, se sotmetrà a tots a una desparasitació de grup i a les proves del ranavirus i de la quitridiomicosi, tractaments que s’apliquen a qualsevol amfibi que s’allibera al medi natural. Aquests ferrerets són descendents d’un grup originari de cabots portats a Barcelona el 2015.

Així mateix, per renovar la població reproductora del ferreret establerta al Zoo per a la protecció de l’espècie, la Conselleria de Medi Ambient del Govern Balear ha entregat al Zoo 24 exemplars recollits a diferents torrents del Paratge Natural de la Serra de Tramuntana.

El ferreret és una espècie endèmica en perill d’extinció que, de manera natural, només viu als gorgs dels torrents de la serra de Tramuntana, a Mallorca. És un dels gripaus més petits del món: els exemplars adults no superen els 4 cm. Des de l’any 1985 es porten a terme mesures de conservació de l’espècie, com la cria en captivitat i l’alliberament, la retirada de predadors introduïts, la restauració d’hàbitats o la creació de noves poblacions. El Zoo de Barcelona participa al projecte des del 1993. Fins ara, uns 1.400 exemplars d’aquesta espècie de gripau nascuts al Zoo de Barcelona han estat alliberats al seu hàbitat natural.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia