Aprovades les Medalles d’Honor de Barcelona 2021

El Consell Municipal ha aprovat al ple del mes de juliol les Medalles d’Honor de Barcelona 2021 amb les quals reconeix els veïns, les veïnes i les entitats de la ciutat que amb la pràctica de la seva labor professional o social han contribuït al desenvolupament de la consciència ciutadana i de les virtuts i dels valors cívics.

23/07/2021 14:22 h

Ajuntament de Barcelona

Les Medalles d’enguany, com l’any anterior, reconeixen especialment la tasca en la lluita contra la covid-19 i en com la ciutadania ha fet front a aquesta crisi. De les vint-i-cinc propostes de Medalles, divuit van destinades a entitats i col·lectius de la ciutat i set es concedeixen a títol individual.

Les cinc Medalles d’Honor de Barcelona 2021 en l’àmbit de la ciutat reconeixen la tasca dels treballadors i treballadores del transport públic (TMB) i dels serveis socials (IMSS) de la ciutat, que com a serveis essencials han hagut de fer front a circumstàncies excepcionals tot demostrant una gran vocació de servei públic. També es reconeix la tasca de tres entitats que lluiten per la defensa dels drets de persones especialment vulnerables durant la pandèmia, com les persones amb trastorns de salut mental (Federació Catalana de Salut Mental), els infants (Xarxa dels Drets dels Infants) i la gent gran (Coordinadora Residències 5+1).

Les vint medalles atorgades a proposta dels consells de districte també valoren les persones i entitats que han destacat per la seva actuació durant la crisi de la covid-19, a més d’aquelles que treballen contra la violència masclista o a favor del comerç de proximitat, la cultura, l’activisme veïnal, l’esport i la defensa dels drets de les persones, entre d’altres. Són les següents:

Ciutat Vella

  • Treballadores i treballadors dels cinc centres d’atenció primària (CAP), no només per la seva implicació en els problemes sanitaris, sinó també per l’abordatge de problemàtiques socials, econòmiques i comunitàries.
  • L’equip femení de waterpolo del Club Natació Barceloneta, pels seus mèrits esportius i pels valors que transmeten a favor dels drets i llibertats de les dones.

L’Eixample

  • L’entitat Hèlia Dones, pel seu treball comunitari, de sensibilització i empoderament entre les dones que han viscut o viuen processos de violència masclista.
  • Irene Beltran, per la seva acció veïnal que ha ajudat a visibilitzar les persones amb diversitat funcional.

Sants-Montjuïc

  • Lluís Llanas, com a president de l’eix comercial Creu Coberta durant els darrers 20 anys i vicepresident també de Barcelona Comerç.
  • Fundació Mans a les Mans, per la seva tasca a favor de l’educació, formació i integració sociolaboral d’infants, adolescents i joves i la seva implicació al barri de la Marina i al districte, des de fa més de 15 anys.

Les Corts

  • Dolors Estivill, pel seu suport a persones que passen per un procés de dol, sobretot en moments tan durs com els que ha suposat l’actual pandèmia.
  • Menjador social El Pa de Sant Oleguer, per la seva tasca de més de 20 anys de suport comunitari destinat a persones en situació de vulnerabilitat, independentment de la seva edat, procedència o religió.

Sarrià – Sant Gervasi

  • Flora Miserachs, una icona de l’art floral molt implicada en la millora del barri de Sarrià.
  • Teatre La Gleva, per la seva militància cultural, per fer barri i per donar exemple i ànims en el context tan complicat de la pandèmia.

Gràcia

  • Club d’escacs Tres Peons, pels seus 50 anys d’història dedicats a la pràctica i l’ensenyament dels escacs.
  • Víctor Nubla, a títol pòstum, per la seva tasca com a músic, teòric, assagista, activista de l’experimentació, escriptor, ideòleg, programador, editor i agitador cultural.

Horta-Guinardó

  • L’entitat Carmel Comerç, pels seus 25 anys de feina a favor del foment del comerç de proximitat.
  • Casals comunitaris d’Horta-Guinardó, pel seu treball per enfortir la comunitat i garantir l’atenció a persones en situació de vulnerabilitat.

Nou Barris

  • Unió de comerciants Fabra Centre, per la tasca que ha fet al voltant del passeig de Fabra i Puig per tal d’enfortir la comunitat, teixir xarxes de suport mutu i garantir l’atenció d’aquelles persones amb especial vulnerabilitat a Nou Barris.
  • Club de Futbol Montañesa, dedicat a la formació esportiva i també educativa des del 1927.

Sant Andreu

Sant Martí

  • Miquel Mateu, per la seva vinculació al món associatiu del districte i la promoció internacional que ha fet de la ciutat de Barcelona.
  • Associació de Veïns i Veïnes de la Verneda – Via Trajana, per la seva tasca de més de 60 anys en defensa de la millora de les condicions de vida del veïnat de la zona.

El Consell Plenari ha aprovat també les Medalles d’Honor i les plaques de reconeixement específiques al cos de la Guàrdia Urbana de Barcelona en les seves diferents categories.

 

Notícies relacionades