Patis escolars oberts, ara també a les escoles bressol municipals

Des del 6 de novembre de 2021 s’amplia el servei municipal de patis escolars oberts al barri amb la incorporació de quatre patis d’escoles bressol municipals de la ciutat. S’obriran com a espai d’ús públic per a nens i nenes de fins a 6 anys, que hauran d’anar sempre acompanyats de les seves famílies o d’una persona adulta de referència.

05/11/2021 09:33 h

Anna Sánchez

Les escoles bressol que s’incorporen aquest curs al programa municipal de patis oberts són l’EBM La Mar (districte de Ciutat Vella), l’EBM Gràcia (districte de Gràcia), l’EBM Ralet (districte de Nou Barris) i l’EBM Cargol (districte d’Horta-Guinardó). L’horari d’obertura dels patis serà, en tots els casos, els dissabtes, de 10.00 a 13.00 hores.

Més joc per fer barris més educadors

Amb la incorporació dels patis de les escoles bressol, Barcelona disposa de 57 patis distribuïts per escoles, instituts públics i, ara, escoles bressol als deu districtes de la ciutat, al matí i a la tarda. A mesura que el curs avanci, es preveu incorporar-hi fins a deu patis escolars més.

Per saber quins patis obren a cada districte i consultar-ne el calendari i els horaris, ho podeu fer a través del web dels “Patis escolars oberts al barri”, del web d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona.

Els patis escolars oberts al barri volen potenciar les oportunitats de joc en el temps lliure dels infants i joves i de les seves famílies, i promoure els usos dels centres educatius com a equipaments de barri en horari extraescolar, caps de setmana i vacances escolars. Són espais on es fomenten valors i actituds de respecte, cooperació, esforç i responsabilitat entre totes les persones usuàries. D’aquesta manera, el programa obre els centres educatius al barri i contribueix a fer barris més educadors.

La iniciativa municipal “Patis escolars oberts al barri” té la col·laboració del Consorci d’Educació de Barcelona, de tots els districtes i de diverses entitats educatives i socials de la ciutat.

Etiquetes associades a la notícia