El Born acull una diada dedicada al bestiari barceloní, prèvia a la Mercè

06/09/2022 04:55 h

Nicolás Alonso Crozet

El dissabte 10 de setembre serà un dia especial per les colles de bestiari festiu de la ciutat ja que s’ha organitzat la II Jornada ‘Lúdicament bestial’, que tindrà lloc a la plaça Comercial de 10 a 14 h amb jocs tradicionals i la segona Fira de Colles de Bestiari.

La iniciativa de l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya pretén fer una jornada dedicada als jocs tradicionals gràcies a la col·laboració amb la Federació Catalana del Joc Tradicional.

El programa de la diada és el següent:

  • 10 h Obertura de la Fira i dels jocs tradicionals
  • 11 h Xerrada de Fàtima Ahmed, de l’Ass. Intercultural Diàlegs de Dona al Raval
  • 12 h Xerrada sobre imatgeria festiva inclusiva
  • 13 h Presentació de la primera bèstia infantil inclusiva de Barcelona, que es pot portar amb cadira de rodes. La figura serà apadrinada pels gegants adaptats Normag d’Aspasim i l’Ocellaire de l’Eixample, a més del Drac de l’Agrupació. És obra d’Olga Malavia i té un bocí de cadascuna de les bèsties infantils de la ciutat, gràcies a un disseny de l’il·lustrador Xavier Malet. No té nom i està previst que la canalla barcelonina sigui la que en triï el nom. A més, la bèstia tindrà ball propi: en Joan Gómez ha compost una melodia pròpia i l’Esbart Català de Dansaires ha creat una coreografia inclusiva.

Les bèsties barcelonines formaran part, un any més, de la Mostra de Dracs i Bèsties, mentre fan temps tot esperant la festa major. Enguany tornaran a ser al Born Centre de Cultura i Memòria, del 6 al 25 de setembre, de 10 h a 20 h (dilluns tancat).

A l’exposició s’hi afegiran activitats paral·leles com les visites guiades nocturnes a l’exposició ‘El cau de les bèsties’, que estaran teatralitzades i es duran a terme els dimarts 13 i 20 de setembre amb reserva prèvia. Es pot reservar plaça aquí.