El cangur municipal s’amplia a espais culturals

El servei de cangur municipal, anomenat Concilia, s’adreça a famílies monoparentals o que no disposen de xarxa de suport. Ara, s’amplia i inclou nous espais per facilitar a les famílies sense xarxa de suport o sense recursos econòmics suficients l’accés a activitats de centres cívics i biblioteques dels territoris del Pla de barris.

28/03/2023 16:44 h

Ajuntament de Barcelona

A més, a partir del mes de maig es posarà en funcionament Concilia Cultura, amb un programa pilot en què participen el Teatre Lliure, el Museu Picasso, La Virreina Centre de la Imatge, La Capella, la Fabra i Coats: Centre d’Art Contemporani i el festival Barcelona Poesia, que oferiran diferents formes d’atenció i acompanyament a infants i famílies per facilitar a les persones adultes l’accés a l’oferta cultural de la ciutat.

Totes dues accions s’han desenvolupat en el marc del desplegament del Pla de drets culturals i, en concret, de la mesura de govern “Cultura feminista: dret a una cultura diversa i equitativa”.

Espais culturals que incorporaran el nou servei

En els casos de La Virreina Centre de la Imatge i La Capella, el servei de dinamització infantil s’oferirà a l’espai LAB del Palau de la Virreina, en moments puntuals, com ara les inauguracions de les exposicions dels programes dels centres i les visites guiades de cap de setmana.

Al Teatre Lliure el servei s’oferirà, amb reserva prèvia, a la seu de Montjuïc durant les funcions de cap de setmana en horari de tarda. Al Museu Picasso es començarà a oferir al setembre, els dijous a partir de les 16.00 hores —quan es fan visites amb entrada gratis al museu— i el primer diumenge de cada mes.

Pel que fa a la Fabra i Coats, posarà en marxa un espai familiar permanent a l’interior del Centre d’Art Contemporani (CAC), que donarà servei a totes les persones usuàries que accedeixin a l’espai expositiu, amb una àrea de joc permanent i sense monitors. A més, en el decurs de les inauguracions de les exposicions temporals i les visites guiades, s’oferirà també un servei d’acollida d’infants amb reserva prèvia.

Quant al festival Barcelona Poesia 2023, hi haurà un espai de ludoteca per als més petits i tallers per als infants més grans que accedeixin a les activitats programades al jardí dels Tarongers.

Tots els espais s’adrecen a infants de 0 a 12 anys (en el cas dels infants de 0 a 3 anys, caldrà la presència de la persona cuidadora). En trobareu més informació en aquest enllaç.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades