Els Gegants del Pi presenten el llibre dels 25 anys de les Festes de Sant Josep Oriol

Aquest dijous es va presentar el llibre ‘Les Festes de Sant Josep Oriol. 25 anys fent barri i fent cultura popular’, escrit per Nico Alonso i Dani Mosquera. La publicació havia de veure la llum al mes de març durant les Festes de Sant Josep Oriol, que es van suspendre a causa del coronavirus. El llibre ja es pot aconseguir a la Casa dels Entremesos, al preu de 10 €

02/10/2020 12:26 h

Districte Ciutat Vella

Finalment, el dijous 1 d’octubre a les 20 h es va dur a terme l’esperada presentació del llibre, aquest cop en format virtual. L’acte es va retransmetra simultàniament als canals de Youtube de la Casa dels Entremesos i dels Gegants del Pi, i va comptar amb tres intervencions: la del sr. Josep Lluís Esteras, president de l’Associació d’Amics dels Gegants del Pi, el sr. Nico Alonso, coautor del llibre, i el sr. Jordi Rabassa, regidor del Districte de Ciutat Vella.

El llibre s’estructura en dues parts. En primer lloc, s’hi pot trobar el repàs de la història de les festes mitjançant els actes que es programen any rere any (els Atracaments d’en Perot, l’Emmulassa’t!, la Passejada dels Oriols, la Cercavila de Festa Major…) i que esdevenen el protocol festiu del barri del Pi i, per una altra, un catàleg amb tots els gegants, bèsties i entremesos que hi han participat aquests anys. En total, hi ha unes tres-centes figures catalogades d’arreu de Catalunya i d’altres països com Bèlgica, Andorra o França.

Era l’any 1995 quan el barri del Pi va recuperar les festes de Sant Josep Oriol, dedicades al sant barceloní que va viure a cavall dels segles XVII i XVIII. Enguany, les celebracions arriben al primer quart de segle des que un grup de veïns i comerciants, dirigits pels Gegants del Pi, es van decidir a omplir els carrers de festa.

Paral·lelament al llibre, fins al 27 de setembre s’ha pogut visitar a la Casa dels Entremesos l’exposició ‘El Pi en festes. 25 anys de la recuperació de les Festes de Sant Josep Oriol.