Els Gegants nous de Sarrià estrenen vestuari

29/04/2021 15:45 h

Nicolás Alonso Crozet

En Gervasi i la Laieta, els Gegants nous de Sarrià, estan d’estrena. El diumenge 9 de maig presentaran la seva nova imatge, que s’ha creat al llarg dels darrers mesos. A més, per l’ocasió també estrenarà vestuari el gegantó Blauet, fill de la parella.

Els nous vestits són obra del patronista Guillem Amorós del taller Folk al Biaix i conserven la imatge de les figures com una parella de pagesos de bona casa. Tot i que aquests gegants han canviat tres cops de vestit, la imatge no ha variat gaire al llarg dels anys i s’han conservat tots els elements identificatius: l’armilla i la camisa del gegant, la faldilla florejada de la geganta, les mitenes i la gandalla, la barretina del gegant…

La presentació s’havia de dur a terme durant la Festa Major de Sarrià de l’octubre passat, però es va haver de suspendre. Després de diversos intents, finalment el 9 de maig s’estrenaran els nous vestits en una festa que comptarà amb la presència de tots els gegants del barri: en Trenot, en Pitu, la Joana i els Gegants vells o de les dues cares. També hi participaran la majoria d’entitats de cultura popular del barri: la colla castellera, les diablesses i diables, els diablets, el Drac, els Tabalers i els Trastokats.

L’acte anirà a càrrec de la companyia de teatre La Bambolina Negra, que posarà veu a les figures. Tot plegat començarà a les 11.30 h, a porta tancada, i només s’hi podrà accedir amb invitació. Tot i així, es podrà seguir en directe al canal de Youtube de Cultura Popular Barcelona.