La Teixonera celebra la festa major al carrer!

01/07/2020 10:03 h

Nicolás Alonso Crozet

FESTA SUSPESA. Consulteu aquí tota la informació.

En un any marcat pel coronavirus, la Festa Major de la Teixonera, Mas Falcó i els Penitents és la primera festa ajornada que se celebra. Tradicionalment, es fa la segona quinzena de maig i enguany es va haver d’ajornar. Ara que ja han passat uns quants mesos, s’ha programat del 24 al 26 de juliol, amb activitats que pretenen fer aflorar els sentiments propis d’una festa major des d’una nova òptica. Els actes comptaran amb totes les garanties sanitàries.

El dilluns 20 de juliol començaran les activitats prèvies, amb la decoració de la plaça de la Bòbila a partir de les 11 h. El dijous 23 se celebrarà la diada de Sant Jordi amb parades de roses i llibres a la plaça del doctor Matias Guiu.

El programa d’actes pròpiament dit començarà el divendres 24 de juliol amb la Tarda de Música a càrrec d’Ivan Vilches (capacitat de 200 persones; espai amb taules i cadires per a grups fins a 8 persones). A les 20.45 h hi haurà el pregó, a càrrec del doctor Francesc Carmona, cap del departament de ginecologia de l’Hospital Clínic. Entre les 21 i les 23 h es farà el sopar de carmanyola i la Nit de Comèdia, amb Jordi Merca (capacitat de 200 persones; espai amb taules i cadires per a grups fins a 8 persones).

El dissabte 25 de 10 a 20 h s’organitza el Merca Taxo de Festa Major a la plaça de la Vall d’Hebron i al mateix lloc a les 11.30 h hi haurà l’espectacle ‘Mag Màgia’ amb el gran Enric Magoo (capacitat de 150 persones). També a la mateixa plaça es farà una exposició i taller d’activitats relacionades amb les arts plàstiques, de 17 a 20 h (capacitat de 150 persones). Al Centre Cívic Teixonera s’organitza el IV Festival Internacional de Curtmetratges d’Humor de la Teixonera, amb límit de capacitat (inscripció prèvia aquí o presencialment al Centre Cívic Teixonera). Per cloure el dia, a les 21.30 h començarà el Cinema a la Fresca (capacitat de 200 persones; espai amb taules i cadires per a grups fins a 8 persones).

Diumenge 26 a les 9.30 h arrencarà la caminada ‘Que marxi l’endometriosi!’, en solidaritat amb aquesta malaltia que afecta més del 15% de les dones. Al vespre, a la plaça de la Bòbila hi haurà una cantada d’havaneres amb el grup Barca de Mitjana (amb rom cremat i una capacitat de 200 persones). Finalment, a les 22 h hi haurà foc a la plaça gràcies a l’exhibició de la Porca i els Diables de Sant Antoni (l’espai serà delimitat només per als diables i tabalers).

Si no s’indica altrament, tots els actes es faran a la plaça de la Bòbila.

Per a garantir totes les mesures sanitàries de la festa, hi haurà una parada d’informació de les activitats i una altra amb les informacions sanitàries. A l’entrada es prendrà la temperatura a tots els assistents i caldrà dur màscara obligatòriament. També hi haurà registre d’assistents i límit de capacitat.