Comença la construcció del primer Centre d’Atenció Integral de Barcelona

Comencen les obres de construcció del primer Centre d’Atenció Integral (CAI) de la ciutat, que s’ubicarà als jardins de Cal Sèbio, a la Marina de Port. Aquest tipus d’equipament és una aposta municipal, impulsada pel Pla de barris, per un model innovador que aglutina serveis d’atenció a la ciutadania des d’una perspectiva comunitària.

20/07/2021 19:12 h

Ajuntament de Barcelona

El CAI de la Marina de Port aglutinarà en un únic espai el Centre de Serveis Socials, el Punt d’Informació i Atenció a les Dones (PIAD), una de les antenes del projecte Vila Veïna i diversos espais per a la participació i activitat de les entitats i la ciutadania del barri.

El nou edifici té un pressupost de construcció de 3,43 milions d’euros, mentre que la urbanització de l’entorn suma 577.000 euros més. En total, 4,04 milions d’euros per a unes obres que està previst que s’acabin l’octubre del 2022.

Criteris de sostenibilitat

El nou equipament estarà ubicat als jardins de Cal Sèbio, que també es reurbanitzaran de manera parcial per permetre una integració millor de l’equipament en l’entorn. Això permetrà que l’edifici, que no té edificacions veïnes, tingui quatre façanes dissenyades per aportar el màxim d’il·luminació natural i ventilació creuada als diferents espais, la qual cosa comportarà més confort interior i una reducció considerable de la demanda energètica. La construcció segueix criteris de sostenibilitat en tot el cicle de vida, amb la utilització d’elements que reduiran l’impacte ambiental i la inclusió d’una coberta verda, que també suposarà una reducció de les emissions de CO2.

L’estructura de l’edificació està dividida en una planta semisoterrada amb espais diversos destinats a activitats de l’equipament, una planta baixa oberta al públic amb dos accessos diferents, un per al Centre de Serveis Socials i l’altre per a l’espai de Vila Veïna, una primera planta també oberta al públic i amb una quinzena de sales d’atenció individualitzada i una segona planta destinada al personal de serveis socials.

 

 

Etiquetes associades a la notícia