David Bondia, nou síndic de greuges de Barcelona

El Ple del Consell Municipal ha aprovat avui la designació de David Bondia com a nou síndic de greuges de Barcelona per als propers cinc anys, en substitució de Maria Assumpció Vilà, que aquest 2021 esgota el màxim de dos mandats. El nomenament de Bondia ha tingut el suport d’ERC, BComú, el PSC i J×Cat i els vots contraris de Cs, el PP, BCN Canvi i la regidora no adscrita, i ha superat els dos terços del Ple necessaris per a l’elecció que estableixen tant la Carta municipal com el Reglament de la Sindicatura.

29/09/2021 16:39 h

Ajuntament de Barcelona

David Bondia és professor titular de dret internacional públic i relacions internacionals de la Universitat de Barcelona, president de l’Institut de Drets Humans de Catalunya i membre del Patronat de la Fundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona. També és membre del Comitè Executiu de la Xarxa EuroMed-Rights i de l’equip del Mecanisme Català de Prevenció de la Tortura, i vicepresident de l’Estructura de Drets Humans de Catalunya. Així mateix, és membre de la Comissió d’Empara del Reglament de Participació Ciutadana i del Consell Acadèmic Assessor de l’Agenda 2030 de l’Ajuntament de Barcelona.

En el procés d’elecció, que va començar a principis d’any amb la presentació de candidatures per part del teixit associatiu de la ciutat i un procés participatiu en què la ciutadania podia manifestar el seu suport a una de les candidatures, David Bondia va ser el candidat amb més suports ciutadans.

Defensa dels drets i les llibertats de la ciutadania

La Sindicatura de Greuges de Barcelona és una institució que té la funció de defensar els drets fonamentals i les llibertats públiques dels ciutadans i ciutadanes i també de les persones que es trobin a la ciutat encara que no en siguin residents. Amb aquesta finalitat, supervisa l’actuació de l’Administració municipal i dels serveis públics que en depenen. És una institució independent, el reglament de la qual va ser aprovat el 21 de març de 2003.

Etiquetes associades a la notícia