Democràcia i llibertat, protagonistes de la Primavera Republicana 2023

Del 12 al 16 d’abril les activitats per commemorar la Segona República tindran com a protagonista destacada la defensa de la democràcia i la llibertat durant els anys trenta del segle passat. Debats, espectacles, conferències, presentacions de llibres i concerts componen la programació d’enguany.

10/04/2023 10:36 h

Ajuntament de Barcelona

Amb el lema “Refugi de somnis”, la Primavera Republicana d’enguany recupera els ideals que durant aquest període van dur a la ciutadania a imaginar una societat més justa i lliure.

Una de les activitats principals es durà a terme al Centre de Cultura i Memòria El Born, amb l’espectacle interactiu La meva veu, el meu refugi. El públic assistirà a un programa de ràdio d’una emissora en què es llegiran cartes i articles de dones que van viure la Segona República, com María de la O Lejárraga, María Zambrano, Irene Polo o Roser Català.

La programació també inclou activitats com la instal·lació artística La guerra que no vam viure. Art i memòria de les terceres generacions”, a El Born CCM, la conferència La veu de Teodor Garriga”, sobre el locutor de Ràdio Associació de Catalunya, que va posar la característica veu als avisos de bombardeig durant la Guerra Civil, o el concert Sons de llibertat, amb diversos artistes, que tindrà lloc el 15 d’abril a la plaça Comercial.

A més, es descobrirà un faristol de memòria dedicat a Josep Lluís Facerias, darrer guerriller anarquista antifranquista assassinat per la policia de Franco a Barcelona. Tampoc no hi faltarà la tradicional cercavila i ofrena floral.

Podeu consultar l’agenda completa d’activitats al web de la Primavera Republicana.

 

Etiquetes associades a la notícia