Eines per reactivar l’activitat comercial a la ciutat

Amb l’objectiu de recuperar l’activitat econòmica al més aviat possible, preservant sempre la seguretat ciutadana i afavorint la reducció dels contagis de la Covid-19, es posen a disposició de treballadors i treballadores, establiments comercials i locals de restauració diverses eines per impulsar l’economia local i enfortir el teixit comercial de la ciutat des del primer moment del desconfinament progressiu.

08/05/2020 19:24 h

Ajuntament de Barcelona

El dilluns 4 de maig va entrar en vigor la fase zero de la desescalada aprovada pel Govern espanyol, que permet tornar a aixecar la persiana als comerços de fins a 400 metres quadrats, així com als establiments de restauració que ofereixin només servei a domicili i recollida de comandes.

Els establiments que optin per obrir al públic han d’aplicar una sèrie de mesures d’higiene, seguretat, aforament i prevenció encaminades a reduir el risc de la propagació de la Covid-19. Aquestes mesures no afecten els comerços que ja estaven oberts durant l’estat d’alarma perquè són de primera necessitat. Per facilitar la comprensió de les diverses afectacions en el sector comercial i de la restauració, s’ha publicat una guia de preguntes freqüents.

Activitat comercial al carrer i les terrasses

Per contribuir a l’impuls de l’economia local, els bars i els restaurants podran ampliar a la calçada l’espai de la terrassa, amb autorització prèvia, i tindran una rebaixa del 75% en la taxa per l’ocupació de l’espai públic fins a finals d’any. Les botigues també tindran facilitats per organitzar mostres de comerç al carrer. La proposta pretén, a més, recuperar la vida de barri amb garanties de seguretat sanitària.

Cursos gratuïts de neteja i desinfecció de locals comercials

Davant l’obligatorietat dels comerços de fer com a mínim dues desinfeccions diàries dels locals i els estris, els serveis de formació de Mercabarna ofereixen sessions gratuïtes en línia als comerços agroalimentaris petits i mitjans.

Ajut estatal per a treballadores de la llar i persones amb contractes temporals

Les treballadores de la llar i les persones amb contractes temporals que s’hagin quedat sense ingressos poden demanar l’ajut estatal extraordinari. Trobareu tota la informació d’aquests dos subsidis al web del Servei Públic d’Ocupació Estatal.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades