En marxa el nou Ateneu d’Innovació Digital i Democràtica, situat al Canòdrom

El Canòdrom de la Meridiana presenta la programació d’activitats d’estiu i s’obre a la ciutat per convertir-se en un referent en tecnologia oberta de proximitat, amb perspectiva de gènere. De juny a agost, l’equipament serà l’escenari de més d’una vintena d’activitats culturals i formatives.

02/06/2021 14:29 h

Ajuntament de Barcelona

La programació estival d’activitats del Canòdrom – Ateneu d’Innovació Digital i Democràtica servirà per fer d’aquest espai recuperat un punt de trobada per a comunitats organitzades, projectes socials, centres de recerca i la ciutadania de Barcelona, i alhora acostarà la cultura digital i la innovació democràtica al barri.

Més d’una vintena d’activitats

Entre l’ampli programa d’activitats que oferiran les instal·lacions del Canòdrom destaca “Laboratoris ciutadans per una ciutat democràtica”, un espai d’intercanvi d’experiències i construcció col·lectiva en què participaran una desena d’iniciatives de tot l’Estat i que tindrà lloc el 17 de juny. De la mateixa manera, la conferència “Democratitzar la ciutat digital: passat, present i futur” posarà el focus en la reconstrucció de les ciutats digitals en clau democràtica, justa i feminista a través de la mirada de persones expertes.

La celebració de la Biennal Ciutat i Ciència durà tres activitats al Canòdrom, totes relacionades amb entorns virtuals i videojocs: el taller “Ciutat i joc, repensem l’espai públic amb Minecraft” i les xerrades Serious games: política i acció social” i “Identitats i gèneres en els videojocs”.

La segona quinzena de juny s’obriran les grades del Canòdrom per als veïns i veïnes cada dijous i divendres a la tarda. Tampoc no faltaran en el programa propostes consolidades com el cicle de cinema a la fresca “Grades obertes”, amb la projecció de diverses pel·lícules que relacionen temes com la ciència-ficció, la tecnologia i el gènere.

L’oferta formativa del Canòdrom

El Canòdrom també inclou una oferta formativa enfocada a l’ús i el coneixement d’eines de programari lliure. L’Antena Cibernàrium del Canòdrom proposa tres itineraris formatius i diverses sessions monogràfiques per adquirir habilitats i competències digitals i transversals amb programari lliure. Amb aquesta proposta, la ciutadania aprendrà a usar la tecnologia de manera pràctica i, alhora, amb una perspectiva crítica i ciutadana.

Etiquetes associades a la notícia