Front comú amb Open Arms en la denúncia contra Matteo Salvini

L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat els tràmits per personar-se com a acusació civil en el procediment judicial obert contra l’exministre de l’Interior italià, Matteo Salvini, per la seva política de ports tancats. La causa s’obre després que l’ONG Open Arms impugnés el decret de Salvini i la Fiscalia italiana obrís un procediment penal.

27/01/2021 17:28 h

Ajuntament de Barcelona

L’estiu del 2019, el vaixell d’Open Arms, amb més de 130 persones a bord rescatades a alta mar, va estar aturat 20 dies a alta mar sense poder desembarcar a causa del decret impulsat pel polític italià, fins que el fiscal d’Agriento, a Sicília, ho va permetre.

Aquest fet va provocar que l’ONG de rescat marítim, que és part denunciant del procediment obert per la Fiscalia italiana, impugnés el decret de Salvini. El tribunal investiga Salvini per, entre d’altres, un presumpte delicte de segrest per negar el desembarcament a Open Arms i mantenir retingudes les persones a bord.

Barcelona contra Salvini

Durant els darrers cinc anys, l’Ajuntament de Barcelona, port de referència de l’Open Arms, s’ha compromès amb la tasca de l’ONG per a la defensa de la vida al Mediterrani. L’any 2019, per exemple, es va sumar a un conveni per valor de mig milió d’euros per a Open Arms, el 35% del total del projecte de salvament.

Per això, el consistori se suma a l’acció judicial i reclama a l’exministre de l’Interior italià els danys patrimonials causats pel bloqueig de l’embarcació amb l’augment de costos que suposa i l’alentiment de la missió, així com els danys als valors i la imatge de Barcelona com a conseqüència de les acusacions del polític italià llançades contra la ciutat.

Etiquetes associades a la notícia