Millorar la salut mental, una de les prioritats del nou Pla de salut 2021-2025

El document, que ha estat elaborat conjuntament pel Consorci Sanitari de Barcelona (CSB) i l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), amb la participació de professionals, entitats i ciutadania, defineix els objectius clau per a la millora de la salut i la qualitat de vida de la població barcelonina.

01/08/2022 17:18 h

Ajuntament de Barcelona

Garantir l’accés a la salut de la població més vulnerable i desplegar accions que permetin millorar la salut mental de la ciutadania són dues de les prioritats que recull el nou Pla de salut de Barcelona 2021-2025, tal com marca el Pla de salut de Catalunya del Departament de Salut.

La nova estratègia posa l’èmfasi en l’abordatge dels determinants socials de la salut i s’ha construït a partir d’uns principis ètics: el respecte per les persones, la justícia social i l’equitat, la cura de les persones i de l’entorn i l’eficiència i la sostenibilitat.

Les dotze línies d’actuació específiques del nou Pla de salut de Barcelona 2021-2025 que responen a les necessitats de la ciutat amb els seus corresponents projectes inclouen el següent:

  1. Promoure la salut a través de l’impuls de la salut comunitària, garantint l’atenció integrada en la salut de les persones, les famílies i les comunitats, sobretot de la població més vulnerable.
  2. Garantir els drets sexuals i reproductius a Barcelona mitjançant la promoció, la prevenció i l’atenció a la salut sexual i reproductiva, als seus determinants i a l’equitat.
  3. Desplegar accions orientades a la millora de la salut mental de la població i l’atenció a les persones amb problemes de salut mental i addiccions.
  4. Impulsar accions per prevenir i atendre adequadament la violència en la infància i adolescència, la violència masclista i el maltractament a les persones grans.
  5. Impulsar l’atenció integrada social i sanitària i el suport a les cures de l’entorn proper.
  6. Desenvolupar la intel·ligència epidemiològica aplicada a la vigilància i el control de les malalties transmissibles.
  7. Accés a la salut bucodental i altres serveis sanitaris per a poblacions vulnerables.
  8. Millorar la salut ambiental i promoure entorns més saludables, resilients i justos.
  9. Impulsar l’alimentació sana, segura i sostenible.
  10. Promoure un entorn de treball segur i saludable.
  11. Avançar en la millora dels sistemes d’informació de manera que permeti monitorar la salut, prioritzar i avaluar les intervencions, i comunicar de manera més eficient i amb transparència.
  12. Impulsar la participació en les actuacions de salut pública.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades