Propostes de l’oposició al Ple ordinari del 22 de juliol de 2022

El Ple del Consell Municipal del mes de juliol del 2022 ha aprovat cinc proposicions de l’oposició: la del grup municipal d’ERC, que demanava plans específics per a les onze zones acústicament tensionades, la de Cs, per a la instal·lació de plaques i un memorial en record de les persones assassinades per ETA, la del PP, que demanava incloure un fons d’emergència social i econòmica en el pressupost 2023, i les propostes amb contingut de declaració institucional del PSC i J×Cat.

22/07/2022 16:48 h

Ajuntament de Barcelona

Esquerra Republicana de Catalunya ha presentat una proposició per demanar que es presentin els plans específics d’actuacions per a les onze zones acústicament tensionades en horari nocturn on s’han fet avaluacions del soroll i que han superat els llindars establerts, així com la implementació, en aquelles zones en què estigui justificat, de restriccions horàries de tancament a les botigues en horari nocturn. S’ha aprovat amb el suport del grup proponent, de BComú, el PSC, J×Cat i el PP, el vot contrari de Cs i l’abstenció de Valents i de la regidora no adscrita.

La proposta de Ciutadans ha instat el Govern municipal a instal·lar plaques i un memorial en record de les persones assassinades per ETA a la ciutat, organitzar una exposició permanent per donar-les a conèixer i desenvolupar activitats entre els centres educatius per mantenir la memòria de les víctimes. Ha tingut el suport del PSC, el grup proponent, el PP, Valents i la regidora no adscrita, mentre que ERC, BComú i J×Cat s’han abstingut de votar. La proposta, per tant, ha estat aprovada.

El Partit Popular ha demanat incloure un fons d’emergència social i econòmica en el pressupost del 2023 que cobreixi les necessitats bàsiques de les famílies vulnerables i garantir l’activitat econòmica i els llocs de treball de les persones autònomes i les petites empreses a Barcelona. La proposta ha prosperat amb els vots favorables de tots els grups municipals i de la regidora no adscrita.

La proposta de Valents ha instat el Govern municipal a reformular les polítiques de prevenció i lluita contra la violència envers les persones i revertir les subvencions, contractes i despeses supèrflues a entitats la feina de les quals no es tradueix en una disminució d’aquest tipus de delictes. S’ha rebutjat amb els vots favorables de Valents i la regidora no adscrita, els vots contraris d’ERC, BComú, el PSC i J×Cat i l’abstenció de Cs i el PP.

El Partit dels Socialistes de Catalunya ha presentat una proposta amb contingut de declaració institucional per instar la Generalitat de Catalunya a accelerar l’execució i l’adjudicació dels fons europeus Next Generation transferits pel Govern estatal i a retornar als ajuntaments l’administració dels fons FEDER. La proposta s’ha aprovat amb el suport de BComú, el PSC, Cs, el PP, Valents i la regidora no adscrita i l’abstenció d’ERC i J×Cat.

Junts per Catalunya també ha presentat una proposta amb contingut de declaració en què demana condemnar l’atac que va rebre en el seu dia l’alcalde Xavier Trias per embrutar el seu honor i perjudicar la seva carrera política, i dur el cas davant la Fiscalia. Així mateix, fa extensible la condemna als casos perpetrats contra Artur Mas, Pablo Iglesias i Podemos. S’ha aprovat amb els vots favorables d’ERC, BComú, el PSC i J×Cat, els vots contraris de Cs, Valents i la regidora no adscrita i l’abstenció del PP.

Etiquetes associades a la notícia