Reobre a Sant Martí un quiosc, ara gestionat per persones amb discapacitat

Situat al carrer de Guipúscoa, 16, és el cinquè quiosc de la ciutat (i el primer al districte de Sant Martí) gestionat per Diverscoop, la cooperativa integrada per dotze persones amb diversitat funcional. L’objectiu és obrir-ne de nous durant el 2021.

30/01/2021 09:59 h

Ajuntament de Barcelona

Fa un any es va obrir el primer quiosc de la cooperativa a Sant Andreu. La iniciativa pretén recuperar quioscos tancats per reprendre el model tradicional, generar punts de referència i dinamització per al veïnat i fomentar l’ocupació.

Prova pilot amb VinclesBCN

S’ha iniciat una prova pilot amb 40 persones grans que viuen soles, que rebran 5 euros setmanals per comprar diaris o revistes al quiosc Diverscoop de referència. Amb aquesta iniciativa es volen fomentar les relacions socials de les persones grans establint un vincle amb els quiosquers i quiosqueres, que també faran un seguiment dels usuaris.

VinclesBCN és un servei que ajuda a combatre la soledat i l’aïllament social de les persones grans a través del reforç de les relacions socials mitjançant les noves tecnologies.

 

Etiquetes associades a la notícia