Com serà la compensació de títols de transport caducats durant l’estat d’alarma?

L’1 de juliol comença la compensació dels títols de transport integrats mensuals i trimestrals que hagin caducat durant l’estat d’alarma per la covid-19. Els bitllets que no s’hagin utilitzat des del 13 de març ampliaran la caducitat en validar-los a la màquina. En el cas que sí que s’hagin utilitzat, s’haurà de fer una sol·licitud telemàtica. Totes dues opcions es podran fer efectives durant tot el 2020.

26/06/2020 13:22 h

Ajuntament de Barcelona

Per a la compensació automàtica, els requisits varien segons si es tracta d’un títol mensual o trimestral.

  • T-usual, T-grup i T-familiar: per ampliar-ne la caducitat, han d’haver-se estrenat abans del 14 de març i no haver-se utilitzat entre el 14 de març i l’11 d’abril.
  • T-trimestre, T-jove i T-70/90 FM/FN: per ampliar-ne la caducitat, han d’haver-se estrenat abans del 14 de març i no haver-se utilitzat entre el 14 de març i el 10 de juny.

En el moment en què es passi el títol per la validadora, començarà a comptar la nova data de validesa. És important fer-ho a partir de l’1 de juliol. Si per error es fes abans, la màquina no ampliarà la caducitat i s’haurà de sol·licitar la compensació via telemàtica.

Què faig si he utilitzat el bitllet de transport?

Les persones que no poden fer la compensació automàtica hauran de fer una sol·licitud via telemàtica, i l’ATM analitzarà cada cas per determinar si es té dret a rebre una compensació.

També es compensarà l’ús dels títols entre el 2 i el 9 d’abril, període en el qual el transport públic va ser gratuït per al personal de serveis essencials.

Els abonaments de compensació que es generin via telemàtica es podran recollir a partir de l’1 de setembre en punts de recollida que s’anunciaran més endavant.

Per a més la informació vegeu el web de compensació de títols de transport.

Etiquetes associades a la notícia