Comença la segona i última fase de la pacificació del carrer Gran de Sant Andreu

La transformació del carrer Gran de Sant Andreu comença la segona i última fase d’obres amb la reurbanització de la via entre el carrer de Joan Torras i la plaça de Mossèn Clapés, al districte de Sant Andreu. Permetrà completar l’actuació de pacificació prevista per augmentar l’espai per als vianants i les zones d’estada, afavorir el comerç de proximitat i pacificar la circulació de vehicles.

23/01/2022 10:04 h

Ajuntament de Barcelona

Les obres començaran dilluns, 24 de gener, i es desenvoluparan en dues fases, començant pel tram entre els carrers de Joan Torras i de Campeny, i posteriorment, a l’estiu, entre el carrer de Campeny i la plaça de Mossèn Clapés. Es preveu que les obres s’acabin a principis de desembre, abans que comenci la campanya comercial de Nadal.

Aquesta segona fase, que té un pressupost de 4,15 milions d’euros, transformarà la via actual en un carrer de plataforma única amb preferència per a vianants i bicicletes. Al centenar d’arbres que ja es troben en aquest tram s’hi sumaran una vintena més i uns 500 metres quadrats d’arbustos, i també s’actualitzaran la pavimentació, els serveis i telecomunicacions i el drenatge de la zona. A més, s’hi instal·laran una trentena de bancs i una vintena de cadires per generar zones d’estada i descans.

La reforma també inclou petits trams dels carrers adjacents i, quan es completi, suposarà una transformació completa d’1,3 quilòmetres d’espai públic dedicat a la vida de barri.

El projecte de reurbanització del carrer Gran de Sant Andreu segueix el model de pacificació de les superilles, amb l’objectiu de guanyar espai públic per al veïnat i el comerç del barri, millorar l’accessibilitat, reduir la circulació de vehicles de motor, la contaminació i el soroll i afavorir una mobilitat més sostenible.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades