El futur de les platges de la ciutat, a debat

Un grup d’experts i d’expertes debatrà des d’avui i durant un any sobre el futur de les platges de la ciutat, buscarà solucions als reptes que planteja l’emergència climàtica i fixarà un full de ruta. La prioritat és garantir un litoral resilient, adaptat a la crisi climàtica, gestionat de manera sostenible i que preservi la biodiversitat costanera.

30/11/2020 12:49 h

Ajuntament de Barcelona

Les platges de Barcelona són majoritàriament d’origen artificial i deficitàries en sorra, amb pèrdues de 40.000 metres cúbics cada any a causa de l’impacte de l’onatge i les corrents marines.

Entre el 2010 i el 2019 les més afectades han estat la de la Nova Icària, que ha perdut un 71% de superfície, la de Llevant, que n’ha perdut un 72%, i la de la Mar Bella, que n’ha perdut un 85%.

Als punts més crítics l’amplada de la platja és inferior als 25 metres.

Com afecta les platges l’emergència climàtica?

L’augment del nivell del mar, l’increment de pluges torrencials i l’impacte de l’onatge provoquen:

  • Inundacions
  • Afectacions als passejos, espigons i infraestructures portuàries
  • Pèrdua de sorra

El grup de treball, que s’emmarca en els objectius del Pla litoral, i les actuacions definides en la Declaració d’emergència climàtica, buscarà solucions als diferents problemes de les platges barcelonines. Està format per experts i expertes de centres de recerca, universitats i entitats i tècnics municipals.

Etiquetes associades a la notícia