Els jardins de la Mediterrània renovats s’obren al barri de la Marina

Entre els carrers de la Mare de Déu de Port i dels Alts Forns, el passeig de la Zona Franca i la plaça de la Marina de Sants, hi ha els jardins de la Mediterrània. Aquest interior d’illa de més de 5.000 metres quadrats s’ha reurbanitzat per fer-lo més verd i accessible a tothom, des de la gent gran fins als més petits. La inversió, de 2,13 milions d’euros, forma part del Pla de barris de la Marina.

25/06/2020 08:00 h

Mupert

👉🏽 ACTUALITZACIÓ: jocs infantils les tardes de dimecres i els matins de diumenge.

Després d’un any i mig d’obres, que han transformat l’espai de dalt a baix, aquesta setmana s’han reobert definitivament els jardins de la Mediterrània. L’objectiu del projecte era guanyar-hi zones d’estada i de joc infantil i millorar-ne els accessos i la connectivitat a peu en tots els sentits. Això s’ha aconseguit organitzant l’espai en dos nivells: el superior es correspon amb el passeig de la Zona Franca i l’inferior és el dels locals amb accés de vehicles des del carrer de la Mare de Déu de Port. L’accés de vianants des d’aquest mateix carrer, més elevat, es comunica amb els de l’altra banda a través d’una passarel·la lleugera, al costat de la nova zona de jocs per a nens i nenes de 0 a 5 anys. Un passeig central permet travessar els jardins, a peu pla, des de la plaça de la Marina fins al carrer dels Alts Forns.

S’hi han eliminat barreres arquitectòniques i s’hi han renovat tots els paviments, incloent-hi els dels passatges sota els edificis que donen accés als jardins. També s’hi ha renovat l’enllumenat i les instal·lacions de reg. Pel que fa al verd, s’hi han mantingut 37 arbres i se n’han renovat 24, reforçant el caràcter de jardí mediterrani d’aquest espai. Els nous parterres amb una capa de vegetació baixa, principalment arbustos, representen més de 1.000 metres quadrats de nova superfície verda.

L’àrea de jocs infantils ocupa una part important d’aquest interior d’illa renovat. L’ús familiar de tots els jardins es potenciarà aquest estiu amb la dinamització d’un espai de joc lliure per a infants de 0 a 6 anys i uns tallers intergeneracionals. Les famílies s’hauran d’inscriure per participar als jocs infantils, de taula i de moviment que s’hi faran els dimecres, de 18 a 20 hores, entre l’1 de juliol i el 13 de setembre, amb l’aforament controlat i mesures de seguretat contra el contagi de la covid-19. Diumenges a la tarda, en el mateix horari, hi haurà tallers creatius per construir titelles, màscares, joguines, robots o ventalls, aprendre circ o entrar en contacte amb el món del grafit.

L’arranjament dels jardins de la Mediterrània, per promoure-hi nous espais de trobada i millorar la convivència, és una de les actuacions previstes dins l’eix d’ecologia urbana del Pla de barris de la Marina. Tot el pla s’ha dissenyat i executat amb la participació del veïnat. L’any 2018 es van organitzar sessions específiques per donar forma al projecte recollint les propostes i necessitats dels veïns i veïnes que viuen al voltant dels jardins de la Mediterrània. Aquells plantejaments s’han fet ara realitat.

Notícies relacionades