El Pacte per Barcelona encara la recuperació des del consens

Representants de tots els grups municipals han signat el Pacte per Barcelona per a un nou impuls col·lectiu per superar la crisi de la covid-19 amb les aportacions d’unes dues-centes entitats de la ciutat.

21/07/2020 19:41 h

Ajuntament de Barcelona

El Pacte per Barcelona estableix, fruit del consens i l’acord, les prioritats que cal abordar per a la recuperació econòmica i social de la pandèmia, amb deu grans objectius:

  • Reactivar i enfortir el teixit productiu i comercial de Barcelona, com a eix dinamitzador de l’economia i creador d’ocupació.
  • Apostar per sectors econòmics resilients i innovadors, afavorint la diversificació, gràcies a l’acceleració de la transformació digital i a la capacitat tecnològica de la ciutat.
  • Impulsar l’acció comunitària reforçant els serveis socials i l’articulació amb el teixit social i d’entitats per respondre a la crisi i a les noves vulnerabilitats que s’afegeixen a les desigualtats existents, apostant pel paper de les cures a la nostra societat.
  • Convertir l’habitatge en una resposta econòmica, social i ambiental a la crisi.
  • Enfortir el sistema sanitari i biomèdic de la ciutat per contribuir a millorar la salut de la ciutadania i a consolidar Barcelona com a ciutat avançada, segura i referent en l’àmbit sanitari.
  • Avançar cap a un nou model urbà més basat en la proximitat, donant un nou impuls a la mobilitat sostenible, a la reducció de les emissions i a la renaturalització, i refermant el compromís per fer front a l’emergència climàtica.
  • Apostar per construir un sistema educatiu i una xarxa educadora que garanteixi la igualtat d’oportunitats i constitueixi l’eina bàsica per garantir l’equitat social. Potenciar el capital científic de la ciutat, el valor que té per definir estratègies de futur i consolidar Barcelona com a espai de recerca.
  • Promoure l’accés a la cultura, enfortint el capital cultural i creatiu de la ciutat com a patrimoni de primer nivell de Barcelona, factor de cohesió i de projecció internacional. I garantir l’accés universal de tota la ciutadania a l’esport, com a eina de salut i de construcció de xarxes associatives.
  • Reactivar la ciutat com a destinació turística urbana segura, de qualitat i sostenible, i com a centre d’intercanvi professional i de retenció i captació de talent.
  • Consolidar el rol actiu de Barcelona en el context internacional, apostant per les xarxes de ciutats, la cooperació i el multilateralisme.

El Pacte per Barcelona reforça l’aposta de la ciutat pel municipalisme i marca una línia de treball d’acord i consens transversal per a la recuperació. Les organitzacions signants es comprometen a celebrar l’any 2021 una convenció pel pacte per valorar-lo i fer-ne el seguiment.

Etiquetes associades a la notícia