Es consolida la recuperació turística amb un milió de persones allotjades a la ciutat al juliol

Barcelona lidera el rànquing de ciutats de l’Estat tant pel que fa al nombre de pernoctacions en hotels i habitatges d’ús turístic com pel que fa al nombre de turistes, sobretot de procedència internacional, que representen el 82% del total de persones visitants, malgrat el fort descens del mercat asiàtic. També es recupera el turisme domèstic, que augmenta gairebé un 7,5% respecte al període prepandèmic.

25/08/2022 15:41 h

Ajuntament de Barcelona

Només en el període de gener a juliol s’han comptabilitzat prop de nou-cents mil turistes més que en tot l’any 2021, segons les dades que ha publicat l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Malgrat les xifres a l’alça, algunes encara queden per sota del període prepandèmic: el milió de turistes allotjats en hotels i habitatges d’ús turístic (HUT) suposa un 12,7% menys que el 2019, i els tres milions de pernoctacions, un 4,4% menys.

Altres dades rellevants són les següents:

  • El principal mercat emissor internacional són els Estats Units, d’on provenen 100.000 turistes. Ocupa, a més, un primer lloc molt destacat, ja que del segon i el tercer país, que són el Regne Unit i França, respectivament, provenen un 40% menys de turistes.
  • La taxa d’ocupació hotelera s’ha situat en un 79,2%, només 3 punts menys que el 2019, i l’oferta hotelera de la ciutat es troba al 100% dels valors prepandèmia.
  • Més del 64% dels 347.000 creueristes han viatjat en creuers amb base a Barcelona. El mercat de creuers del port, però, s’ha situat un 3% per sota dels valors del juliol del 2019.
  • L’aeroport ha registrat un volum de més de 4,4 milions de passatgers, una xifra un 17,3% inferior a la del juliol del 2019, però l’acumulat de l’any ja ha superat el total de l’any 2021.
  • El mercat de treball del sector turístic es recupera i el nombre de contractes augmenta en un 69,4%, així com la contractació indefinida, que representa el 48% dels contractes del sector. La reducció de l’atur és 14 punts superior a la mitjana general.

Podeu consultar totes les dades de l’INE aquí.

Alguns espais superen en un 50% la xifra de turistes del 2019

Altres dades que assenyalen la mateixa tendència són les que recull l’Observatori de Turisme de Barcelona. Les dades de juliol mostraven que el 80% dels turistes feien la visita per oci i que per al 51% era la primera estada, amb una mitjana de 5,5 nits. Alguns espais de la ciutat han notat especialment l’increment, per exemple, el Park Güell ha superat aquest juliol les xifres del 2019 en un 50,4%, amb més de 485.000 entrades venudes.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades