Moviment conjunt de grans ciutats europees per gestionar directament part dels Fons Covid

Alcaldesses i alcaldes de grans ciutats europees lideren un moviment conjunt per reclamar la gestió directa de part dels Fons Covid. Conjuntament, han enviat una carta al president del Parlament Europeu, David Sassoli, a la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, i al president del Consell Europeu, Charles Michel, per sumar les grans ciutats al debat sobre la millor manera d’assignar els Fons de Recuperació i Resiliència de la Unió Europea.

29/10/2020 12:00 h

Ajuntament de Barcelona

La iniciativa l’han promogut les alcaldies de Barcelona i Milà, i s’hi han sumat París, Berlín, Budapest, Praga, Varsòvia, Bratislava, Hannover i Lisboa.

L’escrit constata l’afectació desproporcionada de la pandèmia sobre la població i reivindica el paper actiu de les ciutats en la gestió de la crisi. S’insta les institucions europees a reconèixer els municipis com a aliats clau en la lluita per un futur resilient i es trasllada als governs dels estats membres de la Unió Europea l’exigència d’incloure les ciutats en els plans de la recuperació europea.

Es demana poder destinar un mínim del 10% dels Fons de Recuperació i Resiliència al nivell local, per gestionar-lo de manera més eficient, i que s’acceptin les propostes que s’han fet al Parlament Europeu.

A més, també s’alerta sobre la necessitat d’accelerar el pagament dels Fons per maximitzar-ne l’eficàcia.

Etiquetes associades a la notícia