Nou impuls a les energies renovables

L’Ajuntament s’incorpora al projecte PRIMA, que ubicarà una plataforma d’integració d’energies renovables i emmagatzematge a Barcelona per millorar la competitivitat de la indústria del sector energètic. El conveni atorga 300.000 euros a l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC) per desenvolupar aquest projecte, que s’alinea amb el compliment de l’Agenda 2030.

12/10/2020 10:03 h

Ajuntament de Barcelona

Amb aquesta aportació es garanteix que aquest laboratori d’innovació d’energia verda, impulsat per promoure l’activitat econòmica, s’ubicarà a la ciutat, en una nau industrial situada en l’àmbit del concentrador d’energia (hub) que s’està desenvolupant a l’àrea del Besòs.

La plataforma PRIMA serà una instal·lació industrial d’assaig i validació de tecnologies, productes i serveis d’emmagatzematge energètic i energies renovables en un entorn real. El projecte té com a objectiu principal millorar la competitivitat de la indústria del sector energètic acostant l’R+D a la innovació en el marc del New Green Deal.

El projecte s’alinea amb el compliment directe de tres dels objectius de l’agenda 2030: invertir en fonts d’energia neta i assequible; promoure la indústria, fomentar la innovació i construir infraestructures, i incloure mesures urgents per combatre el canvi climàtic i els efectes que té.

El disseny i la implementació de la plataforma PRIMA es faran durant el 2021 i es preveu que la posada en marxa i l’explotació de la plataforma es facin el 2022.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades