Propostes de l’oposició al Ple ordinari del 26 de novembre de 2021

El Ple del Consell Municipal del mes de novembre ha aprovat quatre propostes: la presentada per ERC, que reclama un informe sobre la càrrega turística de la ciutat; la de J×Cat, que demana una auditoria del grau de compliment de les iniciatives de comissions i plens; la del PP, per treballar en una nova ordenança de l’espai públic, i la de BCN Canvi, per aprovar una ordenança que reguli les llars compartides. La proposta de Cs ha estat rebutjada.

26/11/2021 16:17 h

Ajuntament de Barcelona

La proposició d’Esquerra Republicana de Catalunya ha instat el Govern municipal a elaborar un informe sobre la càrrega turística de la ciutat, a presentar un balanç del Pla estratègic de turisme 2016-2020 i a limitar els grups de turistes organitzats al centre de Barcelona a un màxim de quinze persones més el guia. S’ha aprovat amb els vots favorables d’ERC, BComú i el PSC, el vot contrari de Cs i l’abstenció de J×Cat, el PP, BCN Canvi i la regidora no adscrita.

Junts per Catalunya ha demanat al Govern municipal que presenti una auditoria del grau de compliment de les iniciatives presentades en comissions i al Ple i que compleixi els acords que s’hi han adoptat. S’ha aprovat amb els vots favorables d’ERC, J×Cat, Cs, el PP, BCN Canvi i la regidora no adscrita i l’abstenció de BComú i el PSC.

Ciutadans ha reclamat al Ple del Consell Municipal que la nova regulació del tribut de la plusvàlua municipal mantingui les bonificacions a les transmissions per causa de mort de l’habitatge habitual i de locals de professionals i suprimeixi aquest tribut en tots els casos amb venda a pèrdues. La proposta s’ha rebutjat amb els vots favorables de Cs, el PP, BCN Canvi i la regidora no adscrita, el vot contrari d’ERC i l’abstenció de BComú, el PSC i J×Cat.

La proposta del Partit Popular ha instat el Govern municipal a convocar, en un termini de sis mesos, els grups municipals de l’oposició per treballar la reforma de l’Ordenança de mesures per garantir la convivència a l’espai públic. Aquesta proposta s’ha aprovat per unanimitat amb el vot favorable de tots els grups i la regidora no adscrita.

Barcelona pel Canvi ha demanat començar els treballs necessaris per aprovar una ordenança de llars compartides. La proposta ha estat aprovada amb els vots favorables del PSC, J×Cat, Cs, el PP, BCN Canvi i la regidora no adscrita i el vot contrari d’ERC i BComú.