Afectacions de la mobilitat amb motiu de la Zurich Marató de Barcelona

La prova té lloc el 8 de maig amb sortida (8.00 h) i arribada a l’avinguda de la Reina Maria Cristina, i inclou com a novetat una cursa de 10 quilòmetres. Aquesta prova, per les característiques que té, ocasionarà afectacions del trànsit a la superfície als diferents trams per on passarà i als carrers dels entorns. També comportarà restriccions en l’estacionament de les vies del recorregut, així com alteracions del trànsit a causa de les tasques de muntatge i desmuntatge.

A primera hora de la tarda del divendres 7 i fins a les 17.00 hores del diumenge 8 (aproximadament), s’aïllarà el trànsit de l’avinguda de la Reina Maria Cristina. També es restringirà l’aparcament en més d’una cinquantena de trams de vies de la ciutat: se senyalitzaran les zones on està prohibit estacionar i s’informarà la ciutadania a través dels panells informatius sobre la cursa.

Un cop comenci la Marató i a mesura que avanci la prova, s’aniran succeint els diferents talls de trànsit al llarg del recorregut. Allà on la cursa ocupi tota la calçada no podran circular els vehicles. En la resta de casos vehicles i corredors conviuran, sempre tenint en compte les necessitats dels corredors. Mentre estigui en marxa la prova, la Guàrdia Urbana efectuarà les corresponents desviacions del trànsit per minimitzar l’impacte en la mobilitat de la ciutat. El trànsit s’anirà reobrint progressivament una vegada els participants vagin completant l’itinerari. No s’obrirà la circulació longitudinal de cap via fins que passi el vehicle que tanca la cursa.

Transport públic

Es recomana l’ús del metro, entre les 6.30 i les 15.00 hores, per als desplaçaments per la ciutat, ja que moltes línies de bus quedaran afectades. Es pot consultar tota la informació als webs de TMB i de la Zurich Marató Barcelona.

Es pot arribar a l’inici de la cursa amb metro: baixant a l’estació d’Espanya (L1/L3).

El recorregut

Els corredors faran un circuit de 42,195 quilòmetres al llarg de tota la ciutat, amb sortida i arribada a l’avinguda de la Reina Maria Cristina. És el següent:

Av. Reina Maria Cristina (ambdues calçades) – pl. Espanya (calçada del Llobregat, en sentit contrari) – Creu Coberta (ambdues calçades) – Sants (ambdues calçades; d’Arizala a riera Blanca en sentit contrari) – riera Blanca (calçada del Besòs) – trav. Corts (entre riera Blanca i Numància, calçada de muntanya, en sentit contrari) (entre Numància i av. Sarrià tota la calçada, en sentit contrari) – av. Sarrià (en sentit contrari) – París (en sentit contrari) – Berlín (en sentit contrari) – Numància – Tarragona (calçada del Besòs) – Diputació (en sentit contrari) – Vilamarí – Gran Via (calçada central de Vilamarí a rbla. Catalunya i calçada de muntanya de rbla. Catalunya a pg. Gràcia) – pg. Gràcia (calçada central) – Aragó – Aribau – Mallorca (en sentit contrari) – av. Meridiana, de Mallorca a Rio de Janeiro (calçada de muntanya, en sentit contrari), gir de 180º a l’altura de Rio de Janeiro – av. Meridiana, de Rio de Janeiro a València (calçada de mar en sentit contrari) – València – Huelva – Bac de Roda (en sentit contrari) – Gran Via (calçada de mar) – rbla. Prim (calçada del Llobregat) – pl. Llevant (calçada de muntanya – Llobregat) – av. Diagonal (calçada de muntanya) – gir de 180º a l’altura de Ciutat de Granada – av. Diagonal (calçada de mar) – pl. Llevant (calçada de mar – Llobregat) – pg. Taulat (calçada de muntanya) – Josep Pla (en sentit contrari) – pg. Garcia Fària – Jonquera – av. Litoral (en sentit contrari) – Arquitecte Sert – Salvador Espriu – pl. Voluntaris (calçada de muntanya – Besòs) – Marina (calçada del Besòs) – carrer Pujades (en sentit contrari) – pg. Pujades (calçada de mar en sentit contrari) – pg. Lluís Companys (zona central) – rda. Sant Pere – pl. Urquinaona (calçada central) – rda. Sant Pere – pl. Catalunya (calçada del Besòs, en sentit contrari) – Fontanella – Via Laietana (de pl. Urquinaona a Jonqueres tota la calçada i de Jonqueres a pl. Idrissa Diallo calçada del Llobregat) – pg. Colom (calçada de muntanya) – pl. Portal de la Pau (costat de muntanya) – pg. Josep Carner (calçada de muntanya) – pl. Drassanes (calçada de muntanya – Besòs) – av. Paral·lel (calçada Besòs) – rda. Sant Pau – Comte d’Urgell (de Manso a Tamarit calçada del Besòs i de Tamarit a Sepúlveda tota la calçada) – Sepúlveda – av. Paral·lel (calçada del Llobregat en sentit contrari) – pl. Espanya (calçada de mar) – av. Reina Maria Cristina (ambdues calçades).

 

 

 

 

Etiquetes associades a la notícia