Bitllet senzill electrònic amb validació sense contacte als autobusos

El bitllet es pot comprar des de l’aplicació mòbil i per validar-lo només cal escanejar un codi QR quan es pugi a l’autobús. Entre els avantatges d’aquesta nova mesura cal destacar la reducció del temps d’aturada a les parades de bus i la disminució de l’efectiu a bord. A més, és més ecològic i permet el pagament amb targeta de crèdit o dèbit.

16/06/2020 15:46 h

Ecologia Urbana

A partir de demà, dimecres 17 de juny, validar el bitllet a bord del bus sense contacte serà una realitat. Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha accelerat la implantació del bitllet senzill electrònic de bus arran de la situació d’emergència sanitària per la covid-19, ja que els conductors de bus no venen bitllets ni fan atenció al client a bord.

Així, l’aplicació mòbil TMB App permet comprar i validar en línia el bitllet senzill de bus. El procés de compra és molt senzill i el títol només es pot adquirir a través de l’aplicació. Des del telèfon mòbil intel·ligent cal accedir a l’aplicació, anar a la secció “Bitllets”, seleccionar el botó “Comprar un bitllet” i triar el bitllet senzill de bus. Un cop feta la compra, el sistema expedeix un bitllet virtual no validat.

En pujar al bus la persona usuària ha de validar el bitllet escanejant un codi QR situat a la zona de validació dels bitllets. Un cop s’escaneja el codi, el sistema determina la línia, la data i l’hora de validació del bitllet i ja es pot començar el viatge. La normativa de validesa del títol serà la mateixa que la del bitllet senzill de paper.

Entre els avantatges d’aquesta nova mesura destaca, a més de la reducció del temps d’aturada a les parades de bus i la disminució de l’efectiu a bord, el fet que és més ecològic i que permet el pagament amb targeta de crèdit o dèbit.

Des de finals del 2018, TMB va posar en marxa la venda en línia de títols integrats de transport, que consisteix en la compra en línia, la recollida d’un codi i el bescanvi per la targeta física a les distribuïdores automàtiques de la xarxa de metro.

Ara, amb aquest títol nou, per primera vegada la validació també es farà en línia. El títol s’afegirà al catàleg de bitllets i targetes de transport d’ús general que estan disponibles a la botiga electrònica de TMB, a la qual es pot accedir des de la pàgina web de TMB o amb l’aplicació, identificant-se prèviament a JoTMBé.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades