Com ens desplaçarem quan comenci el desconfinament?

Per garantir una sortida del confinament esglaonada i segura es comencen a aplicar mesures de mobilitat per ampliar els espais destinats als vianants, per millorar la xarxa de bus i per ampliar les vies pedalables amb 20 quilòmetres més de corredors ciclistes. L’objectiu és fomentar els desplaçaments a peu, en bici i en transport públic i limitar l’expansió dels vehicles privats a la ciutat.

25/04/2020 13:50 h

Ajuntament de Barcelona

Per ampliar l’espai per als vianants i garantir el distanciament físic, es redueixen els carrils de trànsit als carrers del Consell de Cent, Girona i Rocafort, que passen a tenir una única via de circulació amb una limitació de velocitat de 30 km/h. També s’amplien les voreres de la via Laietana fins a 4,15 metres i es tancarà la circulació als trams de les vies següents:

  • Avinguda Diagonal: al lateral de mar, des de la plaça de Francesc Macià fins al passeig de Gràcia, i al lateral de muntanya, des del passeig de Gràcia fins al carrer de la Marina.
  • Gran via de les Corts Catalanes: al lateral de mar, des de la plaça d’Espanya fins a la plaça de Tetuan.

En total són 12 quilòmetres més d’espai per als vianants, uns 30.000 metres quadrats.

Per millorar l’eficiència de la xarxa de bus quan comenci el desconfinament, es faran 17 intervencions per segregar, modificar o crear trams de carril bus; a més, a tota la flota de bus s’aplicarà un protocol de desinfecció, higiene i protecció, i es garantirà el distanciament físic entre les persones usuàries.

El servei de Bicing reobre amb 57 estacions noves i amb mesures higièniques per a l’ús de les bicicletes. L’Ajuntament de Barcelona amplia en 21 quilòmetres els corredors ciclistes repartits en una desena de trams nous.

Per evitar l’expansió dels vehicles privats quan comenci el desconfinament, s’aplicaran les tarifes d’estacionament en superfície aprovades per al 2020 i s’ampliaran les zones d’aparcament regulat en superfície. També es reforça la desinfecció dels parquímetres.

 

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades