Desactivada l’alerta per risc d’incendi forestal per la millora de les condicions meteorològiques

L’alerta del Pla d’actuació municipal (PAM) per risc d’incendi forestal es va posar en marxa el 14 de juliol. Aquest 26 de juliol s’ha desactivat a causa de la millora de les condicions meteorològiques i davant de la desactivació per part de la Generalitat de l’alerta del Pla Infocat.

27/07/2022 11:28 h

Ajuntament de Barcelona

Tot i aquesta millora de les previsions meteorològiques, els set parcs de Bombers de Barcelona es mantindran en alerta, i es demana a la ciutadania la màxima col·laboració i que extremi les precaucions perquè la massa forestal ha quedat malmesa a causa d’aquest episodi d’altes temperatures i de la minva significativa de les precipitacions acumulades en els darrers mesos.

Es recorda que el 16 de juliol va entrar en vigor un decret d’alcaldia que prohibeix les activitats amb foc a les àrees recreatives i d’acampada, així com a les parcel·les d’urbanitzacions de Barcelona.

La campanya forestal dels Bombers de Barcelona es va iniciar a principis de juny i estarà activa fins a mitjan setembre. En aquests moments està prohibit realitzar treballs forestals i actuacions que puguin generar guspires a menys de 500 metres de la massa forestal, la qual cosa inclou la prohibició de cremar residus i fer barbacoes.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades