Dispositiu de control per garantir el toc de queda nocturn la nit de Cap d’Any

La Guàrdia Urbana, en coordinació amb els Mossos d’Esquadra, reforça durant la nit de Cap d’Any la vigilància i el control dels espais públics, especialment a partir de la una de la matinada, amb l’inici del toc de queda, per vetllar pel compliment de les mesures sanitàries per evitar la propagació de la covid-19.

31/12/2021 12:17 h

Ajuntament de Barcelona

En concret, es farà un control intensiu per impedir el consum d’alcohol i de substàncies estupefaents a la via pública, la venda ambulant no autoritzada, els comportaments que generin molèsties al veïnat i les conductes que comportin una alteració de la convivència i/o la degradació de l’espai públic.

A més, la Guàrdia Urbana reforçarà el dispositiu específic per al control de festes il·legals que inclou la monitorització de les xarxes socials per detectar-les, farà funcions de prevenció de seguretat ciutadana i actuacions destinades a evitar els actes delictius, d’auxili i assistència als ciutadans i ciutadanes i de vigilància general dels espais públics. També intensificarà el control als establiments perquè compleixin la normativa de venda d’alcohol i de tancament. 

Campanades de Cap d’Any des de casa

D’altra banda, i com a conseqüència de les mesures per combatre la covid-19 dictaminades per la Generalitat, no hi haurà cap acte de celebració de Cap d’Any a l’avinguda de la Reina Maria Cristina.

El servei de metro, FGC i Tram s’acabarà a les dues de la matinada.