Els pavellons Salut i els hotels sanitaris reforcen la resposta a la crisi de la Covid-19

Equipaments municipals i hotels de la ciutat s’han convertit en centres hospitalaris per donar suport als hospitals en l’atenció als pacients amb Covid-19. Un reforç possible gràcies a la coordinació entre administracions, serveis municipals i el Gremi d’Hotels de Barcelona i amb l’assessorament de Metges sense Fronteres.

03/04/2020 13:36 h

Ajuntament de Barcelona

Més recursos i més llits per evitar el col·lapse sanitari dels hospitals de la ciutat. L’Ajuntament de Barcelona ha transformat diferents equipaments municipals en pavellons Salut per donar suport als hospitals de referència de la ciutat amb 550 llits més per atendre pacients amb Covid-19.

Els quatre pavellons Salut operatius s’han habilitat als equipaments municipals següents:

  • CEM Olímpics, en funcionament des del 29 de març, atén 132 pacients de l’Hospital Vall d’Hebron. 
  • CEM Claror, en funcionament des del 2 d’abril, ofereix 72 places per a pacients de l’Hospital del Mar.
  • CEM Guinardó, en funcionament des del 5 d’abril, permet ampliar la capacitat de l’Hospital de Sant Pau en 100 llits. 
  • Recinte de l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC), en funcionament des del 15 d’abril, permet allotjar 252 pacients de l’Hospital Clínic.

Per poder habilitar els pavellons Salut, els serveis municipals s’han posat a disposició del Consorci Sanitari de Barcelona i han tingut l’assessorament de Metges sense Fronteres per a la instal·lació dels pavellons.

A través del Gremi d’Hotels de Barcelona s’han habilitat també una dotzena d’hotels per traslladar-hi pacients no crítics i per al descans del personal sanitari. L’Hotel Catalonia Barcelona Plaza, medicalitzat des del 30 de març, pot acollir fins a 300 pacients de l’Hospital Clínic. 

Una oficina tècnica municipal ha coordinat la logística i el material per poder medicalitzar els espais, mentre que el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya s’encarrega del personal sanitari i del criteri assistencial.

Etiquetes associades a la notícia